CINDY CRAWFORD

Μυστικά για επίπεδη κοιλιά από 6 διάσημες γυναίκες άνω των 40

Έχω ένα κακό κι ένα καλό νέο. Θα σου τα πω μ' αυτή τη σειρά. Ναι, από τα 30 κι έπειτα και κάθε 2 χρόνια ο μεταβολισμός χάνει κάτι από τη σπιρτάδα του. Στα καλά νέα, το πράγμα σώζεται. Όχι με μάγια ή προσευχές, αλλά με σωστή διατροφή και γυμναστική. Τα γνωστά δηλαδή. Κάποιες διάσημες γυναίκες το έχουν πετύχει και μοιράζονται τις καθημερινές συνήθειες που διατηρούν την κοιλιά τους ιδανικά επίπεδη. Αφού μπορούν εκείνες, γιατί όχι κι εσύ; Δηλαδή πιο έξυπνη είναι η Gwyneth δηλαδή από σένα; Όχι δα. Απλά έχει πείσμα.

Jennifer Aniston

Το κορμί της Aniston είναι ζηλευτό χρόνια τώρα. Η 48χρονη ηθοποιός ευλογάει τη γυμναστική για αυτό και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που της αποφέρουν 15 λεπτά στο ελλιπτικό, 15 λεπτά spinning, 15 λεπτά τρέξιμο και 15 λεπτά βαθιά καθίσματα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ζάχαρη δεν τρώει και στο κυρίως γεύμα της δεν ξεφεύγει από την πράσινη σαλάτα που τη συνοδεύει πρωτεΐνη. Εντάξει, η διατροφή της δεν είναι και τόσο “μυστική” εδώ που τα λέμε.

Elle MacPherson

Πώς θα μπορούσε να λείπει “Το Σώμα” από αυτή τη λίστα; Το 53χρονη αειθαλές τοπ μόντελ ορκίζεται στην αλκαλική διατροφή, σύμφωνα με την οποία το παν για να παραμείνουμε νέες και υγιείς είναι να τρώμε κατά 70-80% αλκαλικές τροφές, δηλαδή φρούτα και λαχανικά ώστε να διατηρούμε το pH του οργανισμού μας στο 7,4. Αντίο κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και ό,τι άλλο επεξεργασμένο φαγητό ορέγεσαι. Σκληρή η Elle, ομολογουμένως. Ας ελπίσουμε ν’ ακολουθεί τις συμβουλές ενός κλινικού διατροφολόγου στο δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει ώστε να μην πετάει η κοιλιά της.

Julianne Moore

Η θεότητα που ακούει στο όνομα Julianne Moore διατηρεί στα 56 της το αδύνατο σκαρί με το οποίο την έχει προικίσει η φύση με kale, λαχανικά και ψάρια. “Μέχρι τα 20κάτι μου έτρωγα πίτσα κάθε μέρα” έχει παραδεχτεί η Julianne, αλλά με το πέρας των χρόνων το έριξε στη μεσογειακή διατροφή και πολύ καλά έκανε. Τη συνδυάζει με Asthanga Yoga 2-3 φορές την εβδομάδα.

Cindy Crawford

Για το κορμί της Cindy δεν βαριόμαστε να μιλάμε ποτέ στο Ladylike. H 51 ετών πρώην ιέρεια της πασαρέλας στα 90s ακολουθεί στρατιωτική πειθαρχία στο πρόγραμμα γυμναστικής της. Έχει κάνει τον personal trainer της αδερφό και 3 πρωινά την εβδομάδα κάνουν μαζί κυκλική προπόνηση με βάρη, μηχανήματα και ασκήσεις με το βάρος του σώματός της εναλλάξ με αερόβια άσκηση. Ολοκληρώνει με κοιλιακούς και stretching.

Drew Barrymore

Η Drew δεν ήταν ποτέ εμμονική με τις διατροφές και πάρα πολύ καλά έκανε. Η 42χρονη ηθοποιός και μαμά 2 παιδιών όμως, με αφορμή τη σειρά Santa Clarita Diet πριν περίπου ένα χρόνο έχασε 9 κιλά και να φτάσει τα 56 κιλά προσθέτοντας πρωτεΐνη στη διατροφή της και αφαιρώντας αρκετούς υδατάνθρακες. Το άμυλο δεν το αποκλείεις από το πιάτο σου απλά το περιορίζεις αν θες να κλείνει το κουμπί του παντελονιού χωρίς κανένα απολύτως ζόρισμα. Η Drew το ‘ριξε στην κινόα, τα όσπρια, τα φρούτα και τα πράσινα λαχανικά.

Gwyneth Paltrow

Η Gwyneth, ο άνθρωπος- δίαιτα και γυμναστική, η πρέσβειρα του άκρατου well-being πρέπει να τα ‘χει δοκιμάσει Ο-ΛΑ στα 44 της έτη. Η άσκηση αποτελεί για εκείνη καθημερινή συνήθεια όσο και το βούρτσισμα των δοντιών, όπως και τα smoothies λεμονιού, με τα οποία αντιμετωπίζει το όποιο πρήξιμο διαταράσσει το flat mode στην περιοχή της κοιλιάς της.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Joel Ryan/Invision/AP