ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφική αλλαγή που θα σε κάνει να χάσεις βάρος 2 φορές πιο γρήγορα

Τυπικά και συνηθισμένα 2 είναι τα είδη τροφής που σχεδόν ενστικτωδώς αποφασίζουμε- ή τουλάχιστον παλεύουμε να μειώσουμε- κάθε φορά που θέλουμε να χάσουμε μερικά κιλά: Τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακας. Σύμφωνα όμως με νέα σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής τα θεαματικά αποτελέσματα έρχονται αν κόψεις ή απλά μειώσεις την κατανάλωση του κρέατος.

Συγκεκριμένα το πόρισμα αναφέρει πως τα άτομα που ακολουθούν vegeterian διατροφή χαμηλών λιπαρών χάνουν βάρος και ο μεταβολισμός τους παίρνει φωτιά σε αισθητά μεγαλύτερο βαθμό απ’ όσο εκείνων που εναποθέτουν τις ελπίδες τους για απώλεια κιλών στο κοτόπουλο και την άπαχη μπριζόλα.

Βασικά χάνουν 2 φορές πιο γρήγορα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη των ειδικών, η οποία στηρίχθηκε στην παρακολούθηση μιας ομάδας 74 ατόμων τα οποίοι είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τον διαβήτη τύπου 2 και ακολούθησαν διατροφή μόνο με δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Και δεν έχασαν μόνο κιλά, αλλά και διόλου ευκαταφρόνητο λίπος.

Και τι σημαίνει αυτό τώρα; Ότι πρέπει να κόψεις το κρέας, ενώ δεν θες; Όχι. Αλλά το να εμπλουτίσεις το διατροφολόγιό σου με περισσότερες φυτικές ίνες, καρπούς και πρασινάδα μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση του κρέατος δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.