CELEBRITIES

Lumbersexual: Το νέο αντρικό πρότυπο

Ο άντρας Μετροσέξουαλ αποτελεί ένδοξο παρελθόν, ο διάδοχός του ο Σπορνοσέξουαλ έζησε μεγαλεία, αλλά μας τελείωσε κι αυτός. Ο Χίπστερ έχει χάσει την αίγλη του και ίσως και τον λόγο της ύπαρξής του. Οπότε, τι έχει σειρά; Στον αστερισμό ποιου #WhatMakesaMan κινούμαστε αυτή την εποχή; Here comes the lumbersexual, κόρες. Το νέο εξιδανικευμένο αντρικό καλούπι.

Ακολουθεί σχετικό λήμμα wikipedia:

“Lumbersexual ή αστικός ξυλοκόπος είναι ένας άντρας ο οποίος έχει υιοθετήσει τα τυπικά στιλιστικά χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού ξυλοκόπου (lumberjack), δηλαδή τη γενειάδα, το καρό πουκάμισο, τα ατημέλητα μαλλιά, τα οποία αντικαθιστούν τις άλλοτε clean-cut, μοντέρνες στιλιστικά επιλογές. O Denver Nicks (σ.σ δημοσιογράφος του Time) περιγράφει το trend σαν ίσως μία απόπειρα επαναπροσδιορισμού του ανδρισμού”.

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί έχουμε πήξει στο μούσι;

Ο lumbersexual έσκασε μύτη ως τάση πριν περίπου δύο χρόνια. Πλέον έχει καθιερωθεί, ρίξε μία ματιά γύρω σου ένα Σάββατο βράδυ και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Ο ξυλοκόπος της πόλης λοιπόν, σύμφωνα με ό,τι έχει γραφτεί μέχρι σήμερα γι’ αυτόν στον διεθνή Τύπο, φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:

– Έχει μούσια/γένια. Γενικώς έχει τσακωθεί με τα ξυραφάκια του. Ωστόσο το περιποιείται (το τρίχωμα).

– Έχει τατουάζ. Επενδύει σε αυτά για το στιλ του.

– Φοράει πουκάμισα, καρό ή τζιν με τα μανίκια σηκωμένα. Από κάπου κρέμεται κι ένα πουλόβερ. 

– Τα παντελόνια του είναι κυρίως τζιν, ίσια γραμμή. Ούτε skinny, ούτε πολύ φαρδιά.

– Το παπούτσι του, μποτάκι που δεν είναι ποτέ καλογυαλισμένο ή “του κουτιού”. Ακριβό μπορεί, φθαρμένο σίγουρα. 

– Τα φορτώνει όλα στο backpack. Αντί για τσεκούρι το εργαλείο του είναι το MacBook Air.

– Έχει αντισυμβατική αύρα.

– Αν και το attitude του θυμίζει εκείνο του ξυλοκόπου που τον έχεις φορτώσει από κεδρόδασος της Ουψάλα και τον πέταξες κάπου στην Κολοκοτρώνη, ο lumbersexual είναι πραγματικός τζέντλεμαν, σου λέει. Έχει τρόπους Αρσακείου παρά τη φαινομενική αγριάδα του.

– Πίνει συνήθως ουίσκι.

– Έχει αδυναμία στα μωρά και τα ζώα.

– Είναι καλοστεκούμενος, αλλά όχι απαραίτητα γυμνασμένος.

– Είναι μορφωμένος, αλλά πιάνουν και τα χέρια του.

 

Ομολογουμένως ο lumbersexual είναι πιο γοητευτικός παρά όμορφος, πιο αρρενωπός και natural από τους πιο πρόσφατους προκατόχους του στη λίστα με τα κυρίαρχα αρσενικά.