PLUS SIZE

Αυτό το μοντέλο είναι η απόδειξη ότι μοιάζεις πολύ περισσότερο με αυτό που θες να γίνεις

Μπορεί να ακούμε και να βλέπουμε συνέχεια όλα εκείνα τα αψεγάδιαστα κορμιά και τα πανέμορφα μοντέλα και παρόλο που "φωνάζουν" επεξεργασία και retouch, εμείς επιμένουμε να παθαίνουμε εμμονή και να στεναχωριόμαστε που δεν είμαστε "κορίτσια εξώφυλλου".

Ακριβώς γι’ αυτή την ανάγκη μας να κυνηγήσουμε κάτι ουσιαστικά μη πραγματικό, έγραψε και το plus size μοντέλο La’Tecia Thomas, προκειμένου να υπενθυμίσει στους ακόλουθούς της ότι δεν έχει νόημα να προσπαθούν να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Είναι κάτι πολύ πιο πέρα από το σύνηθες “γυναίκες προσπαθούν να αδυνατίσουν”. Η La’Tecia κάνει λόγο για την εμμονή των γυναικών με τα επεξεργασμένα πρότυπα που αναπαράγονται μαζικά στα media και τη συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να επέλθει όσο δεν κατορθώνουν να φτάσουν στο επιθυμητό – πλαστό αποτέλεσμα.

(πάτα το βελάκι δεξιά για να δεις και την άλλη εικόνα)

Αυτό που βλέπεις στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ δεν είναι πάντα η απόλυτη αλήθεια. Αυτό δεν το λέω για να προσβάλω κάποιον, αλλά περισσότερο για να σου υπενθυμίσω να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλον. Σε αυτό το παράδειγμα δε μπορώ καν να συγκρίνω εμένα με τον εαυτό μου. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν περίπου την ίδια περίοδο, με τη μία να είναι εμφανώς επεξεργασμένη και την άλλη όχι. Όταν βλέπω τις αριστερές εικόνες σκέφτομαι “γαμώτο τι καλά που θα ήταν να ήμουν έτσι” και τελικά είμαι εγω; Εφόσον εγώ δε μπορώ να είμαι αυτή στ’ αριστερά (που είναι παράδοξο γιατί είμαι εγώ), τότε δε μπορώ να φανταστώ πώς νιώθουν οι άλλες γυναίκες βλέποντας τέτοιες εικόνες.

Νομίζω ότι τα μπράτσα μου, η κυτταρίτιδά μου, οι δίπλες στην πλάτη μου και οι βούλες στα οπίσθιά μου, δείχνουν μια χαρά στην φυσική φωτογραφία. Δε μπορώ πάντα να έχω τον έλεγχο του τι κάνουν οι άνθρωποι στις φωτογραφίες μου, αλλά στο δικό μου προφίλ είναι όλες αληθινές. Θεωρώ ότι και οι δύο εικόνες είναι όμορφες, αλλά να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να έχεις μια συγκεκριμένη εμφάνιση για να σε εκτιμούν και να ξέρεις ότι αξίζεις“.