VIRAL

Κάνει τέχνη με τα απρεπή σχόλια που της λένε στο δρόμο για να πει κάτι σπουδαίο

H Sophie Sandberg είναι μια φοιτήτρια από τη Νέα Υόρκη, η οποία προσπαθεί να αλλάξει κάτι που συμβαίνει καθημερινά, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται αρκετά ώστε να του δώσει σημασία. Κάτι που υπάγεται στην ευρύτερη έννοια του όρου "σεξουαλική παρενόχληση".

Πόσες φορές έχει τύχει να περάσει κάποιος δίπλα σου πεζός, με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή οτιδήποτε και να σχολιάσει το ντύσιμο, την εμφάνιση, το σώμα, το χρώμα των μαλλιών σου, με έναν αυθάδη τρόπο, χωρίς να του δώσεις το δικαίωμα να το κάνει και χωρίς να ζητήσει φυσικά την άδεια γι’ αυτό.

Το catcalling, μπορεί να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο όρο στα ελληνικά, αλλά συμβαίνει και εδώ και παρόλο που σχεδόν πάντα υπάρχουν μάρτυρες, όλοι θα συνεχίσουν κανονικά την ημέρα τους γιατί “εντάξει, δεν έγινε και τίποτα”.

 

"Jesus Christ nice tits… Sure wish I could suck on 'em."

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ catcallsofnyc στις

Η σεξουαλική παρενόχληση αυτής της μορφής, συχνά δε μένει μόνο σε απρεπή σχόλια, αφού έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά στα οποία οι δράστες ακολουθούν τις γυναίκες και απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Η Sophie τα τελευταία δύο χρόνια, χρησιμοποιεί τις ατάκες που ακούει η ίδια ή άλλες γυναίκες στο δρόμο και τις γράφει στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, ζητώντας πολύ απλά να σταματήσει το catcalling. Στα πολύ ενδιαφέροντα που έχει παρατηρήσει αυτούς τους μήνες που τρέχει το project της, είναι ότι τα σχόλια στο δρόμο αλλάζουν ανάλογα με την εθνικότητα και το φύλο του θύματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να φέρει εξαιτίας αυτών.

Said to @elevine4… Please keep your penis to yourself. #stopstreetharassment

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ catcallsofnyc στις

 

 

Η Sandberg ευελπιστεί ότι με το projects της και με το να δημοσιοποιήσει τα ακριβή πράγματα που μπορεί να ξεστομίσει κανείς σε αγνώστους στο δρόμο, θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι που θα συνειδητοποιήσουν ότι το catcalling δεν είναι απλά άκακα σχόλια και μπορούν να απειλήσουν την ασφάλεια κάποιου. Δεν θέλει απλά να σταματήσει το catcalling, αλλά να υπάρξουν και άνθρωποι που θα αντιδρούν όταν ακούν κάποιον να αποκαλεί κάπως τον/την διπλανό/ή του.