CELEBRITIES

Η απάντηση της Dylan Farrow στην Kate Winslet για τα σχόλια υπέρ του Woody Allen

Η υπόθεση Harvey Weinstein έφερε στην επιφάνεια πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν γίνει στο Hollywood, αλλά μια συγκεκριμένη υπόθεση εξακολουθεί να παραμένει ασχολίαστη. Ποια είναι αυτή; Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης του Woody Allen στην 7χρονη (!) θετή του κόρη, Dylan Farrow, η οποία μπορεί να είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ο δημιουργός δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους θύτες.

Όχι απλά δεν μιλάει κανείς για τον ελέφαντα  στο δωμάτιο, μάλιστα το Hollywood εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με την ίδια αγάπη τις δουλειές του Woody Allen, ενώ αρκετοί ηθοποιοί συνεργάζονται μαζί του και δηλώνουν χαρούμενοι για αυτό, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο είναι εύκολο να διαχωρίσεις τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Kate Winslet, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είχε δηλώσει ότι δεν είχε ευχαριστήσει επίτηδες τον Weinstein, όταν κέρδισε Όσκαρ αλλά και πως είναι χαρούμενη που δεν θα συνεργαστούν ξανά. Η Kate, λοιπόν, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον Woody Allen, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ταινία ”Wonder Wheel”.

”Πιστεύω πως σε κάποιο επίπεδο ο Woody είναι γυναίκα. Απλά πιστεύω πως είναι σε επαφή με αυτή τη πλευρά του εαυτού του. Καταλαβαίνει πολύ καλά τους γυναικείους χαρακτήρες που δημιουργεί” είπε αστειευόμενη στη δημοσιογράφο της Sydney Morning Herald όταν την ρώτησε πώς καταφέρνει να γράφει τόσο καλούς γυναικείους ρόλους.

Αυτές οι δηλώσεις της ωστόσο ενόχλησαν την θετή κόρη του σκηνοθέτη, Dylan Farrow, η οποία έχει μιλήσει πολλάκις για την επίθεση που δέχτηκε και έχει ζητήσει από το Hollywood να πάψει να συνεργάζεται με τον Woody Allen. Σε ένα κείμενό της, που δημοσιεύτηκε στους LA Times, μίλησε αρνητικά τόσο για την Kate Winslet, όσο και για τις Blake Lively και Greta Gerwig, που ενώ έχουν μιλήσει ανοιχτά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης δεν έχουν πει τίποτα για την περίπτωση Woody Allen.

”Ήμουν 7 ετών όταν ο Woody Allen με οδήγησε σε μια σοφίτα, μακριά από τις babysitters που είχαν εκπαιδευτεί να μην με αφήσουν ποτέ μόνη μαζί του. Στη συνέχεια μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Είπα την αλήθεια τότε στις αρχές και την λέω εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.  Γιατί ο Woody Allen δεν έχει την τύχη του Harvey Weinstein και άλλων αρπακτικών, που εξοστρακίστηκαν από το Hollywood, αλλά εξασφάλισε μια συμφωνία διανομής πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Amazon, που υπέγραψε το πρώην στέλεχος της Amazon Studios, Roy Price, προτού τον παύσουν από τα καθήκοντα του μετά από καταγγελίες σεξουαλικών παραπτωμάτων” έγραψε η Dylan, μιλώντας ξανά για την επίθεση που δέχτηκε.

”Αν και φαίνεται ότι η κουλτούρα αλλάζει δραστικά, οι κατηγορίες μου είναι προφανώς πολύ περίπλοκες, πολύ δύσκολες για να τις αντιμετωπίσουν” έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως σπαράζει η καρδιά της όταν γυναίκες και άντρες που θαυμάζει συνεργάζονται με τον Allen και αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ζήτημα.

Η Dylan τόνισε επίσης ότι η Winslet έχει δηλώσει  στο παρελθόν πως δεν γνώριζε προσωπικά ούτε εκείνον, ούτε την οικογένεια και πως έχοντας σκεφτεί την κατάσταση, διαχωρίζει το έργο από τον άνθρωπο, καθώς και  ότι τον βρίσκει απίστευτο σκηνοθέτη.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP