Ο Akon θέλει να φέρει το φως στην Αφρική

Ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης, "γυρίζει" στην Αφρική και ασχολείται με την ηλιακή ενέργεια.

Για όσους ακούνε hip hop, rnb και pop, ξέρουν ότι ο Akon δεν είναι κανένας τυχαίος. Από το 2004 και το "Locked up", άρχισε να ανεβαίνει στη μουσική βιομηχανία και όχι άδικα καθώς η φωνή του ντύνει υπέροχα τραγούδια και το όνομα του υπάρχει στα credits τεράστιων επιτυχιών (πχ. Lady Gaga "Just Dance").

Αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό όμως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, δεν ασχολείται μόνο με το τραγούδι. Μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, έδωσε μεγάλη σημασία στον "κόσμο" και προσπαθεί να τον κάνει καλύτερο.

Ο λόγος για το Akon Lighting Africa, μια οργάνωση που στόχο έχει με την ηλιακή ενέργεια να δώσει ρεύμα σε περίπου 600 εκατ. ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής. Κατοίκους 20 και πάνω περιοχών, που μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν έπεφτε το βράδυ δεν είχαν ρεύμα.

Από το 2014, λοιπόν, έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια η οποία συνεχίζεται - όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα - με τη δημιουργία μιας ακαδημίας στην πρωτεύουσα του Mali, που στοχεύει στην κατάρτιση προσωπικού στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Το 70% των Αφρικανών είναι κάτω των 35 ετών και τέτοιες θέσεις εργασίας είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με την οργάνωση, που πιστεύει ότι το εγχείρημα δεν βοηθάει μόνο με έναν τρόπο, αλλά με πολλούς.

"Πιστεύουμε ότι οι Αφρικανοί που θα αποφοιτήσουν από αυτή την ακαδημία, θα μπορούν να επινοήσουν νέες, καινοτόμες, τεχνικές λύσεις" σημείωσε ο συνιδρυτής του Akon Lighting Africa. "Με αυτή την ακαδημία, μπορούμε να πάμε την οργάνωση ένα βήμα παρακάτω" πρόσθεσε.

Το παρακάτω βίντεο θα σου δώσει μια πολύ καλή εικόνα και θα σε κάνει να βάλει στο replay το "smack that", με τη σκέψη ότι όσο πιο πολύ ακούς Akon τόσο πιο πολύ δύναμη θα έχει για να κάνει αυτά που λέει, πραγματικότητα.

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ