CELEBRITIES

Το εξώφυλλο “φωτιά” της Ελένης Φουρέιρα, η Eurovision και οι σέξι εμφανίσεις

Η Ελένη Φουρέιρα λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision για να τραγουδήσει το "Fuego" φωτογραφίζεται από τον Χάρη Φαρσαράκη για το εξώφυλλο του Down Town και μιλά στον Τάσο Μπιμπισίδη.

Πολλές φορές έχεις σχολιαστεί για τις σέξι εμφανίσεις σου.

Εντάξει, πόσο σέξι βγαίνω; Σιγά πια. Μου φαίνεται πασέ να μιλάμε για σέξι εμφανίσεις το 2018, όταν η Nicki Minaj βγαίνει με ένα στρινγκ στα video clips της και έχει ένα δισεκατομμύριο views, με τον κόσμο να την λατρεύει. Δε θεωρώ ότι έχω κάνει υπερβολές. Αλλά και να έκανα, δε με νοιάζει. Αυτό που με εκφράζει, αυτό κάνω.  Το τι θα σου φανεί σέξι δεν εξαρτάται από τι φοράει κάποιος. Ξεκινάει από ένα πρόστυχο μυαλό. Ένας κομπλεξικός άνθρωπος θα δει μία πολύ όμορφη γυναίκα με ένα κολλητό φόρεμα και θα τη χαρακτηρίσει προκλητική, πρόστυχη ή σέξι με την κακή έννοια. Εγώ δεν το βλέπω αυτό. Γιατί μία γυναίκα θα πρέπει να κρίνεται για την εμφάνισή της επειδή κάποιος το θεωρεί πονηρό ή πρόστυχο;

 

Εσύ θαυμάζεις μία σέξι γυναίκα;

Μου αρέσουν πολύ οι σέξι γυναίκες. Θεωρώ ότι οι γυναίκες είμαστε γεννημένες για να είμαστε σέξι. Και φυσικά πιστεύω ότι το να είσαι όμορφη δεν καθορίζει τον εγκέφαλό σου.

Θα μπορούσες να είσαι με γυναίκα;

Είμαι straight. Πολλές γυναίκες με κάνουν να τις θαυμάζω αλλά ερωτικά δε μου έχει συμβεί. Πάντως αν ήμουν gay θα το έλεγα δημοσίως. Στην εποχή μας οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν και να λένε ό,τι γουστάρουν. Είμαι υπέρ αυτού, γιατί έχω παλέψει για να βγάλω από πάνω μου τα στερεότυπα.

Στην καθημερινότητά σου είσαι αυτή η υπερπαραγωγή που βλέπουμε πάνω στη σκηνή;

Είμαι ένα κορίτσι που άμα με δεις στο δρόμο δε θα γυρίσεις να με κοιτάξεις. Βγαίνω σαν τρελή, δε με αναγνωρίζει κανείς. Μπορεί να βγω και με την πιτζάμα, με κουκούλα, με φαρδιά ρούχα. Συχνά, λέω στον εαυτό μου «είσαι αυτοκαταστροφική, θα λέει ο κόσμος πώς είναι έτσι αυτή;» Το πρωί είμαι η καταστροφή της γυναίκας, είμαι η καταστροφή της σεξουαλικότητας που νομίζει ο κόσμος πως έχω.

Φέτος σου δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία να πας στην Eurovision. Το ήθελες τόσο πολύ, όσο είχε γραφτεί;

Κοίτα, έχω δέκα χρόνια στη δισκογραφία. Δεν πάω να γίνω γνωστή στην Ελλάδα και την Κύπρο από την Eurovision. Απλώς είναι μία εμπειρία που θα ήθελα πάρα πολύ να ζήσω. Είμαι γεννημένη για να αποκτώ εμπειρίες στη ζωή μου. Για αυτό και τα τρία τελευταία χρόνια έστελνα τη δική μου πρόταση στην ΕΡΤ με κάποια τραγούδια που μετά κυκλοφόρησα ως προσωπικά μου singles κι έγιναν νούμερο ένα. Δεν ήθελε η ΕΡΤ. Μας έλεγαν οι άνθρωποι ότι ήθελαν εληνικούς στίχους, μπαλάντες, άλλα πράγματα από αυτά που κάνω εγώ.

Προσπάθησες και φέτος με την ΕΡΤ;

Ναι, έκανα πρόταση και φέτος, και μου είπαν το ίδιο πράγμα. Αποφάσισα λοιπόν ότι δε θα ξαναπροσπαθήσω. Είπα στον εαυτό μου «δεν πειράζει, δε θα γίνει ποτέ, πάρτ’ το χαμπάρι.»

Και πώς αποφάσισες να πας με την Κύπρο;

Μου έγινε η πρόταση και ύστερα από σκέψη είπα ότι μάλλον έτσι είναι γραφτό να γίνει.