ΔΕΡΜΑ

7 τροφές για άψογη επιδερμίδα

Είμαστε ότι τρώμε και όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται, αυτή η πρόταση έχει τόση αλήθεια. Προφανώς όλα είναι θέμα συνδυασμών και λειτουργούν διαφορετικά στον κάθε οργανισμό. Ωστόσο, η σωστή διατροφή και οι συνέπειές της στην υγεία και στην ομορφιά είναι δεδομένες.

Εδώ όμως θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της ομορφιάς και συγκεκριμένα πώς μπορείς να βοηθήσεις το δέρμα σου να είναι υγιές και λαμπερό με τις τροφές που καταναλώνεις. Προφανώς, το να τρως καλά δεν υποκαθιστά την καθημερινή φροντίδα και περιποίησή σου αλλά το ένα συμπληρώνει το άλλο και με λίγη προσοχή θα έχεις μία άψογη επιδερμίδα.

Αβοκάντο

 

Έχει την τιμητική του στη μαγειρική αλλά και στην ομορφιά (χρησιμοποιείται σε ένα σωρό DIY μάσκες) και όχι τυχαία. Το αβοκάντο είναι φυσικό ενυδατικό για την επιδερμίδα σου ενώ ταυτόχρονα δρα κατά των φλεγμονών.

Σολομός

 

Έχεις ακούσει σίγουρα ότι ο σολομός είναι τροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία στην επιδερμίδα δρουν καταπραϋντικά στις φλεγμονές. Να σου θυμίσω ότι κάνει καλό και στην υγεία των μαλλιών σου, οπότε καλό είναι να συμπεριλάβεις το σολομό στο διαιτολόγιό σου.

Αγκινάρα

 

Ένα λαχανικό που απομακρύνει τις τοξίνες της επιδερμίδας είναι η αγκινάρα. Περιέχει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Καρύδια

 

Ξέρεις ότι οι ξηροί καρποί έχουν πολλά να προσφέρουν στον οργανισμό σου και συγκεκριμένα τα καρύδια ωφελούν το δέρμα σου. Περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και όπως ο σολομός δρουν κατά των φλεγμονών.

Σπόροι κολοκύθας ή πασατέμποι

 

Πρόκειται για μία πλούσια πηγή ψευδάργυρου, ο οποίος καταπολεμά την ακμή. Επομένως, αν περνάτε τη φάση με τα σπυράκια, θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια να πάρετε σπόρους κολοκύθας.

Σκόρδο

 

Η αλικίνη είναι ένα φυσικό χημικό που περιέχει το σκόρο και καταπολεμά τα βακτήρια του σώματος, καθώς επίσης έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Μπρόκολο

 

Αυτό το λαχανικό είναι γεμάτο βιταμίνες Α, Β, C, E και K και δρα κατά των ελεύθερων ριζών, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα και στην υγεία γενικότερα. Γι’ αυτό μήπως να συνηθίζατε το μπρόκολο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει;