BEAUTY TIPS

Τα λάθη στο πλύσιμο του προσώπου

Το πλύσιμο του προσώπου σου έχει γίνει συνήθεια. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Είναι βασικό κομμάτι της πρωινής και της βραδινής σου ρουτίνας περιποίησης και πολύ σωστά, αφού έτσι μόνο θα έχεις πρόσωπο καθαρό και λαμπερό. Είναι κάτι αντίστοιχο του ντους που κάνεις καθημερινά, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να κάνεις μικρά λάθη που σου στερούν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Όπως και στο πλύσιμο των δοντιών έτσι και σε αυτό του προσώπου η διάρκεια έχει σημασία. Έχεις ακούσει ότι τα δόντια σου χρειάζονται περίπου 2′ βούρτσισμα και τώρα θα μάθεις ότι το σαπούνι για το πρόσωπό σου θέλει περίπου 30” για να δράσει σωστά. Επομένως, έχε λίγη υπομονή, μισό λεπτό παραπάνω δεν θα κάνει τη διαφορά.

2. Το πλύσιμο του προσώπου εκτός από τις καθιερωμένες ώρες (πρωί – βράδυ) πρέπει να το κάνεις και μετά το μπάνιο ή για να είμαι πιο ακριβής μετά το λούσιμο. Όταν ξεβγάζεις τα μαλλιά σου από το σαμπουάν ή το conditioner, αναγκαστικά οι σαπουνάδες ακουμπούν το πρόσωπό σου. Γι’ αυτό εσύ πρέπει μετά το λούσιμο να φροντίσεις να πλύνεις καλά το πρόσωπό σου έτσι ώστε να διώξεις τυχόν υπολείμματα από το προϊόν που χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις και με το πλύσιμο του σώματος (καλύτερα να πλένεις το σώμα σου μετά το λούσιμο).

3. Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δεν περιλαμβάνει πάντα πλύσιμο δοντιών και προσώπου. Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες ότι η σειρά που τα κάνεις δεν έχει καμία σημασία, θέλω να σου πω ότι κάνεις λάθος. Το πλύσιμο των δοντιών πρέπει να γίνεται πρώτα και μετά του προσώπου για τον ίδιο λόγο που πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου μετά το λούσιμο. Έτσι, τα υπολείμματα της οδοντόκρεμας που μπορεί να έχουν μείνει στην περιοχή γύρω από το στόμα σου θα εξαφανιστούν.

4. Το λάθος σαπούνι προσώπου μπορεί να κάνει άσκοπο το πλύσιμο του προσώπου έως και καταστροφικό. Οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας είναι ξεχωριστές καθώς επίσης διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή. Γι’ αυτό άκου τι θέλει να σου πει η επιδερμίδα σου κι αν τα βρεις σκούρα κάνει μία επίσκεψη στο δερματολόγο για να σου δώσει τη λύση.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ακόμα πιο λαμπερό πρόσωπο συνδύασε όλα τα παραπάνω με τη χρήση του Clarisonic. Δοκίμασέ το και δύσκολα θα το αποχωριστείς.

My tip: Καλύτερα να σκουπίζεις το πρόσωπό σου με χαρτομάντηλα και ταμποναριστές κινήσεις μετά το πλύσιμο, καθώς η πετσέτα εκτός του ότι μπορεί να μεταφέρει μικρόβια, είναι επίφοβη στο να ερεθίσει την επιδερμίδα σου.