ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

4 αντιγηραντικές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις στα 30 σου

Αν είσαι κι εσύ γύρω από τα 30 και έχεις αρχίσει να ανησυχείς για τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, τότε αυτό το άρθρο είναι ό,τι χρειάζεσαι. Εκτός από την καθημερινή ρουτίνα (φυσικά εννοώ πρωί και βράδυ) που ακολουθείς για καθαρισμό κι ενυδάτωση, καλό είναι να αρχίσεις να μπαίνεις στη διαδικασία θεραπειών πιο δραστικών που θα προλάβουν και θα καθυστερήσουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μην πανικοβάλλεσαι! Ενημερώσου σωστά και πράξε ανάλογα.

Εγώ, θα κλείσω οσονούπω τα 30 και έχω ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζω τέτοιος είδους θεραπείες τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν είναι κάτι που θα σε τρομάξει, αλλά κάτι που πρέπει να σε αφυπνίσει για να είσαι όμορφη και λαμπερή και στην επόμενη δεκαετία.

#1 Χημικό peeling

Έχεις ακούσει σίγουρα γι’ αυτό και ίσως να το έχεις δοκιμάσει. Το χημικό peeling είναι ένας δραστικός τρόπος να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και να βοηθήσεις την ανάπλαση των υγιών κυττάρων. Αμέσως θα δεις την επιδερμίδα σου πιο φωτεινή και πιο απαλή. Φυσικά καλύτερα να επισκεφτείς έναν δερματολόγο, κυρίως όταν το κάνεις για πρώτη φορά. Διαφορετικά υπάρχουν και λύσεις που μπορείς να κάνεις σπίτι, πάντα όμως με τη συμβουλή και καθοδήγηση του ειδικού.

#2 HydraFacial

Μια θεραπεία που θα κάνεις στον δερματολόγο για να καθαρίσεις καλά τους πόρους σου και να αναπληρώσεις άμεσα την έλλειψη όλων των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Είναι μη επεμβατική μέθοδος και ο δερματολόγος θα την προσαρμόσει στις ανάγκες σου, πάντα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

#3 Laser προσώπου

Είναι ένας τρόπος να εξαφανίσεις τις σκούρες κηλίδες και τυχόν σημάδια από σπυράκια. Επιπλέον, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται αφήνοντας καθαρή και λεία την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτή τη μέθοδο πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσεις πολύ με τον δερματολόγο σου γιατί ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου πρέπει να κάνεις και την ανάλογη μέθοδο. Ούτε αυτή είναι επεμβατική, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη προσοχή και μετά.

#4 Μεσοθεραπεία

Η πολυσυζητημένη μεσοθεραπεία είναι ένας τρόπος να αναπληρώσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου με τον πιο άμεσο και δραστικό τρόπο. Μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο και δεν αφήνει σημάδια. Μετά από αυτή τη θεραπεία, η επιδερμίδα σου θα είναι λαμπερή και σαφώς πιο ενυδατωμένη.

Σημείωσε, ότι η μεσοθεραπεία είναι ένας τρόπος για να εφοδιάσεις την επιδερμίδα σου με συστατικά που έχει ανάγκη, σύμφωνα πάντα με την κρίση του ειδικού.