DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Ο πιο φυσικός και ανέξοδος τρόπος για να ξεβαφτείς

Το προηγούμενο βράδυ βγήκες και αποφάσισες να κοιμηθείς στο σπίτι της κολλητής σου ή του φίλου σου. Δεν προνόησες όμως, πως μετά από τέτοιο ξενύχτι και αντίστοιχα τόσο μακιγιάζ, χρειάζεται να ξεβαφτείς (άρα να πάρεις μαζί σου και τα κατάλληλα προϊόντα). Γιατί το ντεμακιγιάζ επιβάλλεται, αν με ρωτάς. Όοοοχι δεν θα πέσεις στο κρεβάτι βαμμένη. Υπάρχει ανέξοδος και φυσικός να ξεβαφτείς, με ένα μόλις υλικό που έχει στην κουζίνα του το σπίτι που βρίσκεσαι και αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.

Το μόνο που θα χρειαστείς, λοιπόν, είναι μία ποσότητα ελαιόλαδου και μερικά cotton pads (δίσκους ντεμακιγιάζ). Η διαδικασία είναι απλή. Ρίχνεις μια ποσότητα ελαιόλαδου στα pads και αφαιρείς το μακιγιάζ σου. Στη συνέχεια σκουπίζεις με ήπιες κινήσεις το λάδι και πλαίνεις το πρόσωπό σου με νερό ή σαπούνι μέχρι να απομακρυνθεί τελείως το λάδι.

Αν πάλι αγαπάς τη δημιουργικότητα και έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να φτιάξεις μία συνταγή με ελαιόλαδο, μέλι και γιαούρτι.

Θα χρειαστείς

1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

1/4 του φλιτζανιού μέλι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Η προετοιμασία είναι αρκετά απλή. Ανακάτεψε σε ένα καθαρό μπολ όλα τα προϊόντα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας cotton pads ή τα δάκτυλά σου και αφαίρεσε το μακιγιάζ σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια σκούπισε το πρόσωπό σου και πλύσου ως συνήθως.

Κι αυτό γιατί το ελαιόλαδο, μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ διατηρώντας την επιδερμίδα λαμπερή και ενυδατωμένη. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα μακιγιάζ.