ΠΡΟΣΩΠΟ

Ιερό και λόσιον (δεν) έχεις;

Ώρα να σου μιλήσω για το πιο φανταστικό προϊόν περιποίησης προσώπου, που μπορεί να' χεις και ξεχασμένο στη γωνία του μπάνιου σου. Κι αυτό είναι η τονωτική λοσιόν, που είναι σχεδιασμένη για να δροσίζει, να φρεσκάρει κι αναζωογονεί το πρόσωπο απομακρύνοντας κάθε ίχνος μακιγιάζ και βάζοντας τις πρώτες και σωστές βάσεις για να' χεις την πιο καθαρή, υγιή και τέλεια επιδερμίδα.

s

Η λοσιόν προσώπου σου είναι τελείως απαραίτητη, αλήθεια! Μην βλέπεις που συνήθως ξεχνάς να τη χρησιμοποιήσεις ή δεν την έχεις καν στο μπάνιο σου, στο μυαλό σου ή στην λίστα σου με τα must-have. Αν ήξερες, πόσα χάνεις που δεν τη χρησιμοποιείς…

Αλήθεια, τώρα, σύμφωνα με εκατοντάδες ειδικούς με τους οποίους έχω μιλήσει για το θέμα, η λοσιόν θα πρέπει να είναι καλύτερη κι από το καθαριστικό σου. Κι αυτό γιατί το καθαριστικό σου ξεβγάζεται κι απομακρύνεται, ενώ η λοσιόν μένει στο δέρμα για να “δουλέψει” υπέρ του. Το’ χεις σκεφτεί αυτό;

Και πόσα δεν κάνει αυτό το απαραίτητο σε όλες μας κάπως αδιάφορο στις συζητήσεις που κάνουμε με τις φίλες μας προϊόν περιποίησης;

Καταρχήν απομακρύνει κάθε ίχνος υπολείμματος  μακιγιάζ, κλείνει τους διεσταλμένους πόρους, αντιμετωπίζει το περιττό σμήγμα, δροσίζει και καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα, ενώ επαναφέρει το pH της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα.

 

Το επίσης, μαγικό με την τονωτική λοσιόν είναι ότι σου προσφέρει φρεσκάδα κι αναζωογόνηση άμεσα (στο δευτερόλεπτο). Γι’ αυτό και πλέον πολλές είναι οι εταιρείες καλλυντικών που έχουν δημιουργήσει τονωτικές λοσιόν σε σπρέι, καθώς είναι ο ευκολότερος τρόπος να διατηρηθεί μια επιδερμίδα ενυδατωμένη όλη μέρα.

 

Επιπλέον, η τονωτική λοσιόν είναι αυτό το μοναδικό προϊόν που κάνει το μακιγιάζ να μη “σπάει” στην πρώτη ώρα που το’ χεις κάνει, καθώς έτσι προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση (ειδικά τώρα το καλοκαίρι). Να γιατί οι τονωτικές λοσιόν σε σπρέι  χρησιμοποιούνται ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ. Για να διατηρήσουν λαμπερό το μέικαπ για περισσότερες ώρες.

Mε τούτα και μ’ εκείνα δεν ήθελα πολύ για να σου συγκεντρώσω τις πιο καλές λοσιόν της αγοράς εδώ, ώστε να ξέρεις τι και πώς! Το νου σου μόνο να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Nαι;

Aν έχεις θαμπή και μικτή επιδερμίδα δοκίμασε την τονωτική λοσιόν σε σπρέι, Beauty Elixir της Caudalie. Ένα υπέροχο προϊόν, εμπνευσμένο από το ελιξίριο της νεότητας της Βασίλισσας Isabelle της Ουγγαρίας. Συσφίγγει τους πόρους και προσφέρει σούπερ λάμψη κι αναζωογόνηση. Είναι ιδανικό για σένα που κάθεσαι ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή ή καπνίζεις.

A post shared by Caudalie (@caudalie) on

Αν έχεις ξηρή κι αφυδατωμένη επιδερμίδα θα λατρέψεις το Activating Water Essence της Jurlique, που είναι το απόλυτο must-have για πολύ ενυδατωμένη επιδερμίδα!

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι μια λοσιόν εξισορρόπησης. Θα ενθουσιαστείς με την United State™ Balancing Tonic της Οrigins (θα τη βρεις αποκλειστικά στα Sephora)

Αν θες μια ήπια αλλά αποτελεσματική λοσιόν που προετοιμάζει ιδανικά για την ενυδατική κρέμα, ενώ παράλληλα αφαιρεί τους ρύπους, σου προτείνω Ultra Facial Toner της Kiehl’s.

 

Τέλος, όποιος κι αν είναι ο τύπος σου η λοσιόν καθαρισμού Clarifying Lotion της Clinique είναι μία από τις πιο δημοφιλείς (και αγαπημένη μου), καθώς έχει 5 τύπους για κάθε επιδερμίδα: ξηρή, μικτή-ξηρή, μικτή-λιπαρή, λιπαρή και ευαίσθητη.

A post shared by Clinique (@clinique) on

 

ό,τι κι αν κάνεις να σε φροντίζεις και να χαμογελάς

εις το επανιδείν

 

 

(κεντρική φωτογραφία: instagram/byrdiebeauty)