ΠΡΟΣΩΠΟ

Η δουλειά στο γραφείο μας γερνάει;

Τη στιγμή που μόλις και σημειώνεις τα πρώτα beauty resolutions για τη νέα χρονιά βάλε αστεράκια δίπλα από τη σωστή καθημερινή σου φροντίδα κι ενυδάτωση. Και περνάω απ' ευθείας στο θέμα για να σου εξηγήσω: Έχουν γίνει έρευνες που αποδεικνύουν τη βλάβη που υφίσταται το δέρμα μας εν ώρα εργασίας σ' ένα κλειστό εργασιακό περιβάλλον. Λέγεται μάλιστα, ότι αυτός ίσως είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους πρόωρης γήρανσης. OMG

 

Οπότε στην ίδια επικινδυνότητα με την ηλιακή ακτινοβολία και το τσιγάρο, τώρα ξέρεις ότι είναι κι η δουλειά σε γραφείο.

Όπως καταλαβαίνεις, η λύση δεν είναι να σταματήσεις να δουλεύεις, ούτε να πάψεις να πηγαίνεις στο χώρο που περνάς 8ωρα και βάλε από την καθημερινότητά σου. Για να αποφύγεις να οδηγήσεις το δέρμα σου σε πρόωρη γήρανση και πιο συγκεκριμένα κι απλά να μη δείχνεις μεγαλύτερη από τη βιολογική σου ηλικία, φρόντισε για τα πάρα πολύ σωστά, καθημερινά σου βήματα.

Η ακτινοβολία από την οθόνη του υπολογιστή δημιουργεί ξηρότητα. Όπως το ίδιο κάνει κι ο χώρος που δεν αερίζεται ή ένα κλιματιστικό. Αν σ’ όλα αυτά βάλεις και τα αλλεργιογόνα που προκύπτουν από μοκέτες, το πρόβλημα μεγαλώνει. Χρειάζεται λοιπόν να πάρεις τα μέτρα σου.

 

Αν έχεις ήδη παρατηρήσει ότι σε ταλαιπωρεί η ξηρότητα της επιδερμίδας σου από τις πολλές ώρες γραφείου, φρόντισε εξαρχής να προσφέρεις στο δέρμα σου τις απαραίτητες ποσότητες νερού που έχει ανάγκη για να αντεπεξέλθει σ’ ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον. Ενίσχυσε την κεράτινη στοιβάδα και χρησιμοποίησε κρέμες που σφραγίζουν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Έτσι θα διορθώνεις έγκαιρα τις βλάβες που προκύπτουν από έντονη ξηρότητα.

 

Στο μεταξύ, ο χώρος του γραφείου προκαλεί κι οξειδωτικό στρες. Τη φθορά δηλαδή που προκαλεί η αυξημένη παραγωγή ελεύθερων ριζών. 

 

π.ες1: Ο καθημερινός καθαρισμός, η χρήση αντηλιακής όλο το χρόνο, η πλούσια ενυδατική κρέμα που δεν παραλείπεις ποτέ, η κρέμα ματιών σου, αλλά και η κρέμα νύχτας σου, που πολλές φορές προσφέρει πολύτιμη αναζωογονητική και επανορθωτική δράση είναι απλώς τα must-have για μια χρονιά που το γραφείο θα λειτουργήσει μόνο παραγωγικά και δημιουργικά στην όλη σου εμφάνιση.

π.ες2: Τα προϊόντα που μοιράζομαι μαζί σου γι’ αυτό το θέμα είναι προϊόντα που αγαπώ και προτείνω σε κάθε περίπτωση.

εις το επανιδείν (με χαμόγελο πάντα)