ΜΑΛΛΙΑ

5 συνήθειες που πιθανότατα καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο καλοκαίρι και οι προετοιμασίες έχουν άτυπα ξεκινήσει. Μέσα στις διατροφές, τα γυμναστήρια και την αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, βρίσκονται και τα μαλλιά σου. Προφανώς και δεν θέλεις να πάνε χαμένες οι τόσες επισκέψεις στο κομμωτήριο για μάσκες και περιποίηση και είσαι τυπική στο να τα ενυδατώνεις συχνά και να τα λούζεις με το σωστό τρόπο.

Ωστόσο, ενώ εσύ είσαι τυπική σε όλα, φαίνεται κάτι να λείπει. Τα μαλλιά σου μοιάζουν να θέλουν κάτι παραπάνω για να λάμψουν και να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν το καλοκαίρι. Γι’ αυτό ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τις καθημερινές σου συνήθειες. Είναι πολύ πιθανό να κάνεις πράγματα που επιβαρύνουν την τρίχα και δεν το καταλαβαίνεις. Ποιο είναι αυτά; Πάμε να φτιάξουμε μία λίστα για να ξέρεις κι εσύ τι να προσέχεις.

Μην το παρακάνεις

Πολλές φορές η πολύ περιποίηση μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τι εννοώ; Δεν χρειάζεται να τα χτενίζεις διαρκώς, ούτε να βάζεις καθημερινά προϊόντα styling. Αν δεν κρατάς το μέτρο τότε αυτό που κάνεις για καλό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα σωστά εργαλεία

Είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιείς τη σωστή βούρτσα για τα μαλλιά σου. Μία βόλτα στο τμήμα με τα εργαλεία μαλλιών θα σε κάνει να καταλάβεις ότι πρέπει να διαλέγεις βούρτσα ή χτένα όπως κάνεις και με το σαμπουάν. Υπάρχει η κατάλληλη για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Σκουπίζεσαι με τη λάθος πετσέτα

Εσύ με τι πετσέτα τυλίγεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο; Αν χρησιμοποιείς την κλασσική πετσέτα, τότε θέλω να σου πω ότι αυτή καλύτερα να την κρατήσεις για τα χέρια ή το πρόσωπο. Τα μαλλιά σου χρειάζονται μία πιο απαλή πετσέτα ή ακόμα καλύτερα ένα παλιό βαμβακερό φανελάκι. Τα υφάσματα αυτά φέρονται καλύτερα στα μαλλιά σου, δεν τα ηλεκτρίζουν και δεν σπάνε τις τρίχες.

Με μέτρο

A post shared by Jennifer Bauser (@jennybauser) on

Μην παρασύρεσαι και ρίχνεις σαμπουάν ή conditioner με το κιλό στα μαλλιά σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς άδικα το προϊόν. Το επιπλέον προϊόν απαιτεί περισσότερη ώρα για να ξεβγαλθεί και συνήθως δεν γίνεται σωστά.

Αξεσουάρ μαλλιών

Ναι τα τσιμπιδάκια είναι τάση αλλά κι εδώ πρέπει να προσέχεις τι βάζεις στο κεφάλι σου. Τα συμβατικά τσιμπιδάκια θα έχεις καταλάβει ότι σπάνε την τρίχα, γι’ αυτό καλό είναι να βρεις τσμπιδάκια καλής ποιότητας και θυμήσου πριν τα χρησιμοποιήσεις να τα περάσεις με λίγο hair oil.

Και κάτι ακόμα! Ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι, η αλογοουρά ή το top knot θα γίνουν τα καθημερινά σου χτενίσματα. Απλά πρόσεχε να μην τα πιάνεις πολύ σφιχτά και να τα αφήνεις και λίγο ελεύθερα.