ΜΑΛΛΙΑ

Τι να προσέξεις πριν πάρεις την απόφαση να γίνεις ξανθιά

Είναι μια μεγάλη αλλαγή και απότομη, όπως το μαύρο χρώμα. Δεν είναι καστανό, χάλκινο ή καστανόξανθο, είναι ξανθό. Θα αλλάξει ολόκληρο το προσωπάκι σου.

Πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο για την ”μεγάλη αλλαγή” καλό θα ήταν να βάλεις κατά νου τις πιο κάτω αλήθειες που πιθανόν να μην ήξερες. Όχι δε θέλουμε να σε αποτρέψουμε, απλά να ξέρεις!

Τα μαλλιά σου δεν θα μακραίνουν εύκολα

Οι βαφές και το styling σίγουρα επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να μην σου μακραίνει το μαλλί τόσο εύκολα. Οι άκρες σου θα είναι πολύ πιο άγριες και θα “σπάνε” πολύ πιο εύκολα λόγω του ντεκαπάζ που πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνεις.

Θα δυσκολευτείς να πετύχεις το χρώμα

Θέλει υπομονή. Δεν είναι χρώμα που θα βγει με την πρώτη φορά. Θα χρειαστεί να πας πολλές φορές στο κομμωτήριο μέχρι να πετύχεις την απόχρωση που θες. Με κάτι μικρούς υπολογισμούς, το λιγότερο 3! 

Θα χρειαστείς ένα καλό κομμωτή

Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν θες στις τρεις φορές που θα βάψεις μαλλί να βγει το ξανθό που θέλεις τότε χρειάζεται να βρεις ένα πολύ πολύ καλό κομμωτή. Αλλά πολύ καλό κομμωτή, ώστε αν βλέπει για παράδειγμα ότι το μαλλί σου δεν αντέχει, να σου το πει και να μη σε αφήσει καραφλή.

Είναι λίγο ακριβό το ξανθό

Μέχρι να κάνεις την αλλαγή το πορτοφόλι σου θα αδειάσει. Δεν έχει ψώνια για ένα τρίμηνο. Και μετά όμως μια φορά το μήνα (μην σου πω και δυο) θα πρέπει να δίνεις ένα 40ευρω, σιγουράκι. Και το ξανθό θέλει περιποίηση, να το θυμάσαι.

Θα πρέπει καθημερινά να βάφεσαι

Αν δε σου αρέσει το βάψιμο τότε ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς. Θα φαίνεσαι αρκετά χλωμή αν κυκλοφορείς άβαφη ως ξανθιά. Μια πούδρα, ένα ρουζ, ένα ελαφρύ κραγιόν στα χείλη και μια μάσκαρα είναι ό,τι πρέπει για το δυναμικό ξανθό.

Θα σου κάνουν πλάκες με ανέκδοτα για ξανθιές

Φυσικά και θα σε πάρει μπάλα, τι νόμισες;;; Επειδή δεν είσαι φυσική ξανθιά, δεν έχει να κάνει με αυτό. Πλέον θα θεωρείσαι ξανθιά. Και σίγουρα θα σου λένε μήπως το οξυζενέ επηρέασε τον εγκέφαλό σου.

Μετά από όλα αυτά, τι λες; Είσαι έτοιμη για την μεγάλη αλλαγή;