BEAUTY

Είσαι πανέμορφη όταν είσαι ευτυχισμένη

Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις, είχε παρατηρήσει ο Κομφούκιος, ενώ ο Λέο Ροντέν είχε διαπιστώσει ότι "η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά μας όσο μακριά μπορούν να φτάσουν". Και κάπου εδώ μπορεί να ξεκινήσει μια υπέροχη συζήτηση για την ευτυχία, καθώς σήμερα γιορτάζουμε τη μέρα της. Τη μέρα που το άρωμά της είναι πιο φρέσκο κι αναζωογονητικό από ποτέ.

Η λέξη ευτυχία δεν στέκεται ποτέ μόνη της κάπου. Είναι αυτή η φοβερή περσόνα που ξέρει να μοιράζεται, να χαίρεται και να απολαμβάνει. Είναι το κορίτσι που μετατρέπει μια σκοτεινή μέρα σε ηλιόλουστη. Είναι η γυναίκα που δεν κάνει μούτρα αλλά μόνο υπέροχες γκριμάτσες σε εκείνον που διεκδικεί. Η ευτυχία είναι απλή και προσιτή. Παθιασμένη κι ενδιαφέρουσα. Αισιόδοξη και πεισματάρα. Χαμογελαστή και ανεπιτήδευτη. Ενθουσιασμένη και αποφασιστική. Και σίγουρα κάπως απολαυστική.

 

Σκέψου λίγο. Η ευτυχία περιέχεται σε στιγμές, σε πρόσωπα, σε αγκαλιές, σε ταξίδια, σε βιβλία, σε μικρά ή μεγάλα τραπέζια, σε καφέδες, σε κουβέντες, σε ξενύχτια, σε δουλειές, αλλά και σε επιλογές.

 

Η ευτυχία είναι ένα αίνιγμα, που ουκ ολίγοι φιλόσοφοι, συγγραφείς και στοχαστές στην ιστορία έχουν προσπαθήσει να λύσουν, μια έννοια που παραμένει επίκαιρη από τα χρόνια του Αριστοτέλη, που δίδασκε πως «Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς».

 

Σ’ άλλα ωραία, πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξαν ότι η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και να έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα.

πι.ες: Όποια λοιπόν κι αν είναι η δική σου προσέγγιση για την ευτυχία, ένα είναι βέβαιο: η χωρίς ενοχές απόλαυση της δύναμης της ομορφιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν το μονοπάτι προς αυτή. Κι ένα τέτοιο μονοπάτι για την Lancôme είναι στρωμένο με τριαντάφυλλα. Κι αυτό το κείμενο είναι εμπνευσμένο από την σημερινή παγκόσμια μέρα ευτυχίας, που το La vie est belle γιορτάζει με μια νέα σύνθεση, La vie est belle L’ Eclat Eau de Toilette. Πρόκειται για κάτι αλλιώτικο, μια νέα σπίθα, που αποτελείται από μια λαμπερή καρδιά φυσικών συστατικών (Αιθέριο Έλαιο Άνθους Πορτοκαλιάς, Αιθέριο Έλαιο Αραβικού Γιασεμιού, Αιθέριο Έλαιο Νερολί και Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου).

εις το επανιδείν (με χαμόγελο πάντα)