ΔΙΑΤΡΟΦΗ
SPONSORED

3 πεντανόστιμα salad bowls για να απολαύσεις τη Σαρακοστή (κι όχι μόνο)

Αν απολαμβάνεις τις ημέρες στο σπίτι αλλά έχεις αρχίσει να ανησυχείς για τη φιγούρα σου, ίσως είναι η ώρα να δοκιμάσεις νέους, λαχταριστούς τρόπους να διασκεδάσεις την πείνα σου με τη βοήθεια της σαρακοστιανής διατροφής και τα πιο αγαπημένα προϊόντα Hellmann’s. Η, κατ’ εξοχήν φτωχή σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, διατροφή κατά τη νηστεία του Πάσχα γίνεται φέτος πιο νόστιμη, πιο δημιουργική και πιο gourmet από ποτέ ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Άφησε, λοιπόν, κάτω το τηλέφωνο κι απόψε απόλαυσε ένα υπέροχο σαρακοστιανό salad bowl με την υπογραφή του Χάρη Μπονάνου και τη βοήθεια της Hellmann’s.

Σαλάτα με φακές και Hellmann’s Πικάντικη Μουστάρδα

Ξεπλένουμε τις φακές σε κρύο νερό. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις φακές μαζί με δύο φύλλα δάφνης και κόκκους πιπεριού. Μόλις οι φακές βράσουν τις κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Κόβουμε σε καρέ τα ντοματίνια και το αγγούρι, προσθέτουμε λίγο δυόσμο και βασιλικό σε ένα μπολ και μαρινάρουμε με βινεγκρέτ από Hellmann’s Πικάντικη Μουστάρδα και μέλι.

Σαλάτα Κινόα με γαρίδες και Hellmann’s Απαλή Μουστάρδα

Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο. Ξεπλένουμε καλά την κινόα με άφθονο τρεχούμενο νερό και τη βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό (αναλογία 1 κινόα: 3 νερό) για 16-18 λεπτά. Αδειάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την περιλούζουμε με άφθονο νερό για να διακόψουμε τον βρασμό. Κόβουμε ένα ώριμο αβοκάντο σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λάιμ ή λεμόνι για να μην μαυρίσει. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ που θα φτιάξουμε με Hellmann’s Απαλή Μουστάρδα και χυμό από εσπεριδοειδή. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Πράσινη σαλάτα με χταπόδι, λιαστές ντομάτες και Hellmann’s Ketchup με Θυμαρίσιο Μέλι

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε την κουκούλα του. Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε κόκκινο κρασί, με δύο φύλλα δάφνης και λίγους κόκκους πιπεριού, για 25-40 λεπτά -ανάλογα με το μέγεθός του. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σαλάτα, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και το χταπόδι μας κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Μαρινάρουμε με Hellmann’s Ketchup με Θυμαρίσιο Μέλι και απολαμβάνουμε.

 

Εσύ, ποια Hellmann’s θα επιλέξεις για να δημιουργήσεις το τέλειο σαρακοστιανό πιάτο;

#SpitiMeHellmanns #menoumespiti #hellmannsgr

Bρες περισσότερα στο Instagram account της Hellmann’s.

Tip: Όλα τα προϊόντα Hellmann’s που χρησιμοποιήθηκαν για τις παραπάνω συνταγές, η Hellmann’s πικάντικη μουστάρδα, η Hellmann’s απαλή μουστάρδα και η Hellmann’s Ketchup με θυμαρίσιο μέλι είναι κατάλληλα για vegan διατροφή και για την περίοδο της νηστείας.