PUBLI

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει με περισσότερα αγωνίσματα και δράσεις για όλους!

Tο τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου 2018 θα διεξαχθεί στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού το 8 Spetses mini Marathon, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011 και διεθνώς βραβευμένο με πάνω από 27 βραβεία, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό, έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της παγκόσμιας φίλαθλης κοινής γνώμης.

Πέρα από τα καθιερωμένα 8 κολυμβητικά και δρομικά αγωνίσματα και το SUP Event by BIC® (Δρομικοί Αγώνες 5χλμ., 10χλμ. και 25χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες 3χλμ. και 5 χλμ. και Παιδικοί Αγώνες), το Spetses mini Marathon εισάγει ένα νέο αγώνισμα, τον Κολυμβητικό Αγώνα 1,5 χλμ., κατόπιν πολλών περσινών αιτημάτων φίλων της διοργάνωσης που επιθυμούσαν μία λιγότερο απαιτητική κολυμβητική απόσταση! Όπως κάθε χρόνο, ξεχωριστή θέση στην επιτυχία των αγωνισμάτων κατέχουν οι 360 Σπετσιώτες εθελοντές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Στο πλαίσιο της ανανέωσης περιλαμβάνονται και οι νέες λειτουργίες του Spetses mini Marathon App, που σχεδιάστηκε πέρυσι από την εταιρεία «All About Running» για λογαριασμό της WIND, και τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2018! Επίσης, η διοργάνωση ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με το Open Water World Tour 2018 (OWWT’ 18) ως το τελευταίο κολυμβητικό event του έτους, συγκεντρώνοντας και πληθώρα αθλητών από τους προηγούμενους σταθμούς του OWWT’ 18, όπως η Ισπανία, η Καλιφόρνια και το Μεξικό! 

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, στην φετινή διοργανωση θα δημιουργηθεί μία κατηγορία elite αθλητών (κατόπιν πρόσκλησης), στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της χώρας Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Χριστόφορος Μερούσης, Μιχάλης Καλομοίρης, Ράνια Ρεμπούλη και Γλυκερία Τζιάτζια και οι πρωταθλητές κολυμβησης Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Κουλούρης, Ρωμανός Αλυφαντής, Νίκος Σημαντήρας, Νόρα Δράκου και Κριστέλ Βουρνά. Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, brand Ambassador του θεσμού, αναμένεται για μία ακόμη φορά να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, μαζί με τους Κώστα Αναγνωστόπουλο και Μαρία Σαμαρίνου, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή να αγωνίζονται για καλό σκοπό. Επιπλέον, στο νησί των Σπετσών θα βρεθεί, πέρα από τον ποδηλάτη Νίκο Παπαγγελή, ο σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Ρίο 2016, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

 

Παράλληλα με τα αθλητικά δρώμενα, η φετινή διοργάνωση θα αναδείξει σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως η ενέργεια της LG Electronics Hellas, η οποία, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘LG Αθλητές του Αύριο’ αναλαμβάνει το κόστος όλων των συμμετοχών στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών, τόσο στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. όσο και στον Κολυμβητικό Αγώνα των 1,5 χλμ, καθιστώντας δωρεάν όλες τις εγγραφές στις δύο αυτές κατηγορίες! Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δράση της Χρυσής Ζύμης, που στοχεύει στην προσφορά χρήσιμων διατροφικών συμβουλών για γονείς και παιδιά, καθώς και στην ενημέρωση για τη συνέργια «Τρέχουμε με την καρδιά μας!»  για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», όπου θα προσκαλέσει τους συμμετέχοντες να συμβάλουν στους σκοπούς της ΜΚΟ. Πέρα από τις δύο προαναφερθείσες δράσεις, η καμπάνια της Novartis για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, «Βήμα Μπροστά», υπό την αιγίδα της «Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία – ΕΠΕΜΥ», θα στήσει περίπτερο στην Πλατεία Ποσειδωνίου, όπου θα προσφέρει ενημερωτικό υλικό στο κοινό.

 

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα», το καθιερωμένο Melissa Pasta Night, υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας INCO, καθώς και το αγαπητό σε όλους SUP event by BIC®.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη επισήμανε: «Το μεγαλύτερο multi-sport event της χώρας έχει καταφέρει να ανεβάζει κάθε χρόνο τον πήχη των προσδοκιών, και η φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ανταπόκριση τόσο του κόσμου όσο και των υποστηρικών και χορηγών μας, οι οποίοι φροντίζουν για την προώθηση ευγενών σκοπών. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!»

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, τόνισε: «Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το νησί των Σπετσών ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να υποδεχτεί συμμετέχοντες και επισκέπτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Κουταρέλλη που ανέδειξε τις Σπέτσες ως το #1 αθλητικό προορισμό της χώρας και να ευχηθούμε να περάσετε όλοι ένα χαρούμενο τριήμερο!»

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2018 είναι η ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά που αποτελείται από τρία ροφήματα γάλακτος, επιδόρπια γάλακτος, cottage cheese και κίτρινο τυρί σε φέτες, προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά, τα οποία αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, μετά την άσκηση. Η ομάδα της ARLA PROTEIN αποτελείται από τους Κώστα Γκελαούζο, Δημήτρη Κουλούρη, Γλυκερία Τζιατζιά,  Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Ρωμανό Αλυφαντή. Η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της φροντίζει να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα, η HERBALIFE NUTRITION, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής με προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν τον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, ενώ με την ομάδα της θα συμμετάσχουν οι Νόρα Δράκου, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου, Γιώργος Σπανουδάκης και Μάκης Καλαράς, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά, που θα στηρίξει τον Νίκο Σημαντήρα και την Κατερίνα Σάπαρη, η εταιρεία αθλητικών ειδών UNDER ARMOUR, με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού να την προτιμούν για τις προπονήσεις τους, η οποία δίνει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δουν και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια επίδοσης από την πιο πρόσφατη κολεξιόν και η BIC®, η κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ, ενώ η BIC®Sport δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το άθλημα του SUP και να συμμετάσχει στο Spetses SUP event by BIC®. Μαζί μας είναι και η καμπάνια για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, «Βήμα Μπροστά», θα στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών, συμβάλλοντας, παράλληλα, και στην ενημέρωσή τους.

Τα ελληνικά ζυμαρικά Melissa, είναι και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που θα χρειαστούν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Beauty Partner του 8ου Spetses mini Marathon είναι η Biotherm, που φροντίζει  για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών με μια σειρά από καινοτόμα -στην τεχνολογία, αλλά και στην υφή- φυσικά προϊόντα. H σύνθεσή τους περιέχει την ευεργετική δύναμη του μοναδικού συστατικού Life Plankton™ που αναβλύζει στα Γαλλικά Πυρηναία Όρη.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, για ακόμη μία χρονιά προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, ως Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, είναι ο Timing Sponsor των αγώνων και θα συμμετέχει με την elite ομάδα της teamgarmingreece, αποτελούμενη από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Γκελαούζο, Χριστόφορο Μερούση, Ράνια Ρεμπούλη, Στέφανο Δημητριάδη, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, Ανθή Κυριακοπούλου, Θάνο Καλάκο , το Νίκο Παπαγγελή και την ομάδα του Συλλόγου «Ιωνά».

Η HSBC, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο, θα είναι ο Financial Partner της διοργάνωσης και συμμετέχει με ομάδα 45 ατόμων, μέλη της οποίας αποτελούν οι Μιχάλης Καλομοίρης, Νίκος Τσίκουρας και Νάντια Συντζανάκη.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που φροντίζει την ΑΥΡΑ όλων των αγωνιζομένων προσφέροντας σωστή ενυδάτωση στους αθλητές, ο Μακεδονικός Χαλβάς, που χαρίζει δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως, POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε., εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής Μercedes-Benz που προσφέρει τα οχήματα υποστήριξης των αγώνων, οι κινηματογράφοι ODEON που προβάλουν το διαφημιστικό σποτ του Spetses mini Marathon πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife και η DOLE, η εταιρεία φρέσκων φρούτων που φροντίζει για τους αθλητές μας με τη διανομή μπανάνας και φρέσκου ανανά.

 

Η Hellenic Seaways είναι ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, αναλαμβάνει την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο, ενώ η παρουσία της κινητής μονάδας στις Σπέτσες συνδυάζεται και με δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρέχει η LifeguardHellas.

Η LG Electronics Hellas, πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», υποστηρίζει για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Spetses mini Marathon ως “Τechnology Ρartner”.

Χορηγός κερασμάτων για ακόμη μία χρονιά θα είναι η Χρυσή Ζύμη που, μαζί με τις γυναίκες του τοπικού Συλλόγου Σπετσών, θα δημιουργήσει παραδοσιακές Σπετσιώτικες συνταγές και θα μας προσφέρει λαχταριστές γευστικές δημιουργίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης!

Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

#Spetsesminimarathon

#2winis2participate

#inspireandbeinspired