PUBLI

Το παλιό συναντά το νέο σε ένα ποτό που σε κάνει να γεύεσαι Μεξικό

Η διαδικασία παρασκευής παραμένει απαράλλαχτη εδώ και 150 χρόνια περίπου, από όταν δηλαδή ο δημιουργός της, Aurelio Lopez, ανακάλυψε κατά τύχη στη «χασιέντα» του ένα πέταλο αλόγου (herradura στα Ισπανικά), σύμβολο καλής τύχης. Ο Aurelio αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί, στην μικρή πόλη του Amatitan στο Jalisco, το αποστακτήριο του και να δώσει στην ήδη φημισμένη του τεκίλα το όνομα Herradura.

Η τεκίλα Herradura παρασκευάζεται από 100% μπλε αγαύη, της οποίας η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Στη συνέχεια η αγαύη ψήνεται για 26 ώρες σε φούρνους από πηλό, ενώ η ζύμωση γίνεται αποκλειστικά με φυσική μαγιά που αποδίδεται από τα φυτά αγαύης και τα οπωροφόρα δέντρα που μεγαλώνουν στην Casa Herradura, δίνοντας στην τεκίλα τη χαρακτηριστική, απαλή γεύση βανίλιας & βουτύρου, με την πικάντικη επίγευση.

Ανάλογα με τη διάρκεια της παλαίωσης, υπάρχουν τρεις τύποι τεκίλας Herradura. Η Silver που έχει ωριμάσει για 45 ημέρες σε Αμερικανικά βαρέλια από λευκό δρύ, η Reposado που έχει «ξεκουραστεί» για 11 μήνες, δύο μήνες επιπλέον από όσο ορίζει ο νόμος για αυτή την κατηγορία και η Anejo, η οποία έχει παλαιωθεί για 25 μήνες, περισσότερο από το διπλάσιο από όσο απαιτείται από το μεξικάνικο νόμο για να θεωρηθεί μια τεκίλα Anejo. Κάθε μια από τις τεκίλες Herradura έχει έναν ξεχωριστό, δικό της χαρακτήρα. Η γεύση της Silver είναι γλυκιά, με νότες κίτρου & ξύλου, ενώ το άρωμα της θυμίζει έντονα τη μεξικάνικη φύση. Η Reposado, από την άλλη, είναι φρουτώδης, με νότες βουτύρων & μπαχαρικών και φινίρισμα κανέλας. Τέλος, η Anejo ξεχωρίζει για το σκούρο, χάλκινο χρώμα, το έντονο άρωμα καραμέλας & κακάο και τη γεμάτη γεύση που συνδυάζει νότες πορτοκαλιού και βανίλιας.

Πίσω από την παρασκευή της τεκίλας Herradura κρύβονται οι jimadors, οι άνδρες εκείνοι που με αγάπη και αφοσίωση καλλιεργούν την αγαύη, με ένα μόνο εργαλείο, το “coa”. Η δουλειά τους είναι εξαιρετικά τιμητική και οι ίδιοι χαίρουν το σεβασμό & την εκτίμηση των Μεξικάνων. Το ίδιο σπουδαία είναι και η δουλειά της master distiller, η οποία είναι η μόνη γυναίκα tequila master distiller στο Μεξικό. Η Μαρία Τερέζα Λάρα Λόπεζ επιβλέπει συνολικά την παραγωγή και διασφαλίζει η γεύση και η ποιότητα της Herradura να παραμείνει ίδια όπως όταν ξεκίνησε να παρασκευάζεται το 1870. 

Η ιστορία της Herradura είναι μια ιστορία οικογενειακής κληρονομιάς & πίστης στην παράδοση, που τη γεύεσαι σε κάθε της σταγόνα. Αυθεντική και παθιασμένη, η τεκίλα Herradura, πέρα από αγαπημένο ποτό του Μεξικού, αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής & κοινωνικής ύφανσης της χώρας. Ενώνει το παλιό με το νέο, διατηρώντας και εκφράζοντας παράλληλα το πάθος και την αυθεντικότητα του λατινικού ταπεραμέντου.

Ανακάλυψε περισσότερα στο www.herradura.com και πάρε έμπνευση, απολαμβάνοντας γουλιά-γουλιά τεκίλα Herradura!