Στο Cycladic Shop θα βρεις τα πιο τέλεια δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σειρά κοσμημάτων με τη λέξη “LOVE” γραμμένη στο σύστημα γραφής Braille από τον Γιώργο Μουτσάτσο, αποκλειστικά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει η σειρά κοσμημάτων «Love»  με τη λέξη  «love» γραμμένη ανάγλυφα στο σύστημα γραφής Braille, που σχεδίασε αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Γιώργος Μουτσάτσος. Συνθέσεις από ασήμι, μετάξι και πολύτιμες πέτρες αποτυπώνουν την πολύτιμη λέξη της αγάπης με το σύστημα Braille, μια παναθρώπινη γλώσσα αγάπης…

Ο κώδικας Braille είναι μία απόδοση του γραμματικού αλφαβήτου από ανάγλυφες στιγμές που με διάφορους συνδυασμούς αποδίδουν ένα κείμενο. Το σύστημα επιτρέπει στα άτομα με πρόβληματα όρασης να διαβάζουν ψηλαφώντας τις στιγμές με το δάχτυλο.

Ο Γιώργος Μουτσάτσος είναι μαθηματικός και σχεδιαστής κοσμημάτων, με φανερές επιρροές στις δημιουργίες του από τον κόσμο των αριθμών και την αρμονία των μαθηματικών.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς “LOVE” θα διατεθούν στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο χρησιμοποιεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο την πολυαισθητική μουσειοσκευή.

 https://www.cycladic.gr/shop/category/44

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα

T: 210 7228321-3

www.cycladic.gr

Το Cycladic Shop λειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ