PUBLI

Οι υποτροφίες της COSMOTE στηρίζουν τους νέους και τα όνειρά τους

Σε ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήρι προσωπικής ενδυνάμωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ΟΤΕAcademy, με θέμα ''Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους'', οι υπότροφοι της COSMOTE μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες και τις προσπάθειες που έκαναν για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Είναι οι ίδιοι νέοι που στηρίχθηκαν με υποτροφίες ύψους 620.000 ευρώ, υποτροφίες που απένειμε για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 η COSMOTE σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

 

 

Τα λόγια του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ήταν ενδεικτικά του πνεύματος της εκδήλωσης: ”Ό Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Η πορεία των υποτρόφων μας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να είναι το κίνητρο για μία ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση και επιτυχία.” Άλλωστε, μέσα από τον θεσμό των υποτροφιών, η COSMOTE σ

 

Από την πλευρά τους οι ίδιοι οι φοιτητές μίλησαν για την αξία της προσπάθειάς τους, αλλά και για τη σημασία που έχει για αυτούς η υποτροφία που έλαβαν:

”Είμαστε όλοι εδώ επειδή θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Καταβάλαμε πολύ κόπο γι αυτό. Ξέρουμε τι σημαίνει διαβάζω, ξέρουμε τι σημαίνει αφοσιώνομαι σε μία επιστήμη. Θέλουμε το ποσό της υποτροφίας να γίνει κάτι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία και να προσφέρουμε έργο”, είπε η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής, που ονειρεύεται να μπει στο δικαστικό σώμα. Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμτσικά Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ”Η προσπάθειά μου στις Πανελλήνιες μου δίδαξε ότι αν έχεις υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε μπορείς, ανεξάρτητα από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου”.

 

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 40 υποτροφίες ύψους  δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) έκαστη, και την υποτροφία ”Ζαχαρίας Πιπερίδης”, ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€), στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους laptop, καθώς επίσης ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV.

Γιατί ο κόσμος αλλάζει πιο εύκολα, όταν τον αλλάζουμε όλοι μαζί.