ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Να τι πρέπει να κάνεις πριν (τον) χωρίσεις

Αν νιώθεις πως δεν είσαι πια ικανοποιημένη από τη σχέση σου, δεν περνάς καλά με το αγόρι σου και θέλεις να χωρίσεις, τότε μπορεί να φταίει αυτός (μάλλον δηλαδή), αλλά υπάρχει και μια πιθανότητα να μην έχεις κοιμηθεί αρκετά το προηγούμενο βράδυ.

Πολύ καλά διάβασες.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ευτυχία που βιώνουμε στις ερωτικές μας σχέσεις.

Για την έρευνα, συγκέντρωσαν 70 νεόνυμφα ζευγάρια και τους έδιναν να συμπληρώνουν διαφορετικά ερωτηματολόγια κάθε μέρα. Σε κάθε ερωτηματολόγιο, τους ζητούσαν να πουν πόσες ώρες έχουν κοιμηθεί και πόσο καλός ήταν ο ύπνος τους. Στη συνέχεια έπρεπε να δηλώσουν αν είναι ικανοποιημένοι με διάφορους τομείς της σχέσης τους και με τη σχέση τους συνολικά. Το αποτέλεσμα; Όσοι κοιμόντουσαν περισσότερο ήταν πιο ευτυχισμένη συνολικά στις σχέσεις τους.

Οι άντρες που κοιμόντουσαν καλά ήταν πιθανότερο να πουν πως ήταν ικανοποιημένοι με τη σχέση τους, ακόμα κι αν εκείνη τη μέρα είχαν τσακωθεί με τη σύζυγό τους. Αυτό που συμβαίνει είναι πως ο ύπνος είναι το κλειδί που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα πάνω και τα κάτω που αναπόφευκτα θα βιώσεις κάποια μέρα, ούσα σε μια σχέση, επικεντρώνοντας το μυαλό σου σε πιο θετικές σκέψεις.

Αν ο εγκέφαλός μας δεν ξεκουραστεί επαρκώς, η ικανότητά μας να παρακάμψουμε αρνητικά πράγματα αρχίζει να μειώνεται, κι έτσι μπορεί να μεγαλοποιήσεις έναν ηλίθιο καυγά να επηρεάσει τη σχέση σου σαν σύνολο.

Πριν πάρεις την απόφαση, λοιπόν, να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι, πάρε έναν υπνάκο. Μπορεί να ξυπνήσεις ερωτευμένη.