PUBLI

Μια ξενάγηση στο σχεδιασμό των GR80s

Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη σας υποδέχεται για μια ξεχωριστή περιήγηση. Η αρχιτέκτονας της έκθεσης, Ιουλιέττα Ζήνδρου, και η art director, Νικολέτα Μπαλοθιάρη, θα σας ξεναγήσουν στην έκθεση και θα σας παρουσιάσουν τις αρχές αρχιτεκτονικού και γραφιστικού σχεδιασμού των GR80s.

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιαμπάος, επιμελητής του περιπτέρου «Κατοικία και δημόσιος χώρος» και οι αρχιτέκτονες Γιάννης Καραχάλιος και Ελισάβετ Πλαΐνη οι οποίοι σχεδίασαν το διαμέρισμα του 1987 που φιλοξενεί το περίπτερο αυτό,  θα σας το παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους ματιά.

Σημείο συνάντησης είναι η αίθουσα Δ7-περίπτερο «Η Βιβλιοθήκη του ’80 – Αναγνωστήριο» , από όπου θα ξεκινήσει η περιήγηση σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης ακολουθώντας τη σχεδιαστική διαδρομή  της ομάδας και τους τρόπους εφαρμογής του σχεδιασμού.

Σχετικά με την έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη»:

Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίωνμε πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, ανασυστήνονται μέσα από 4.000 εκθέματα, 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.)

Γενικές πληροφορίες:

Συμμετοχή στην ξενάγηση με το εισιτήριο της έκθεσης.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00