PUBLI

Margarita loves Cointreau: γιορτάσαμε τα 70 χρόνια του αγαπημένου μας cocktail στον παράδεισο

Ανάλαφρα ρούχα τσεκ. Μαγιό τσεκ. Χαλαρή διάθεση τσεκ. Η βαλίτσα όπως καταλαβαίνεις ετοιμάστηκε πολύ γρήγορα για το διήμερο ταξίδι μου στο Nikki Beach Porto Heli, μιας και το πιο απαραίτητο συστατικό για να περάσω καλά βρισκόταν ήδη εκεί. Το όνομα αυτού; Μargarita. Ποια Margarita; Η πιο αγαπημένη όλων.

Εγώ και μερικοί ακόμη συνάδελφοι, λοιπόν, βρεθήκαμε πριν από περίπου 2 εβδομάδες, στο φανταστικό Nikki Beach για να γιορτάσουμε παρέα με το αγαπημένο Cointreau τα 70 χρόνια ενός από τα πιο εμβληματικά cocktails ever, της Margarita.

 

Ανάμεσα στα cocktails και τα γέλια, έμαθα και για την ιστορία της. Αλήθεια εσύ ξέρεις ποιος την εμπνεύστηκε;

Θα σε γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω και μάντεψε είναι 70 (νιώθει μικρή στην τοποθεσία γραφείο). Το 1948, λοιπόν, σε ένα από τα θρυλικά party που διοργάνωνε η Αμερικανίδα Margaret Sames (που το παρατσούκλι της ήταν Margarita) αναμειγνύοντας δυο από τα αγαπημένα της αποστάγματα: την Tequila και το Cointreau, κατέληξε στη σημερινή εκδοχή. Η Sames ερωτεύτηκε «με την πρώτη μείξη» το Cointreau. Από τις πιο χαρακτηριστικές της ατάκες άλλωστε είναι η παρακάτω:

Μargarita χωρίς Cointreau, είναι Margarita χωρίς αλάτι

Μία απλή μείξη περιέργειας πίσω στο 1948 αρκούσε για να γίνει το πάντρεμα αιώνιο.  Από τότε, η Margarita συνδέθηκε μια για πάντα με το Cointreau και όπως καλά γνωρίζεις το θρυλικό αυτό ζευγάρι δεσπόζει πια σε όλες τις μπάρες ανά τον κόσμο. Kαι θα δεσπόζει για πολλά ακόμα.

Και θα επιστρέψω στο παρόν και θα κλείσω με αυτή την φωτογραφία και ένα cheers για τα επόμενα 70 χρόνια 🙂

Margarita loves Cointreau, από το 1948. Το ίδιο και εμείς.