PUBLI

I See Colors Everywhere

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο η Benetton μας αφηγείται μια ιστορία με χρώματα μέσω μιας έκθεσης, την οποία έχει επιμεληθεί η Fabrica και πραγματοποιείται στο μουσείο Triennale Design Museum.

Από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, η United Colors of Benetton θα παρουσιάζει την έκθεση I See Colors Everywhere στο μουσείου Triennale Design Museum στο Μιλάνο. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα… βυθιστούν σε μια ιστορία χρωμάτων, έτσι όπως θα την πουν όχι μόνο τα ενδύματα της νέας συλλογής της Benetton για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018, αλλά και τα έργα των σπουδαστών της Fabrica, του  Ερευνητικού Κέντρου Τέχνης και Επικοινωνίας της Benetton.

Όταν μιλάμε για τη Benetton το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το χρώμα σε όλες του τις εκφράσεις: τα λαμπερά πλεκτά που έφεραν την επανάσταση στη μόδα, οι αμφιλεγόμενες εκστρατείες που προωθούσαν τον πολυφυλετισμό και γενικότερα τον αδιάσπαστο δεσμό με την τέχνη και την επικοινωνία που ανέκαθεν υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ταυτότητας του Ομίλου Benetton.

 

Η έκθεση I See Colors Everywhere γιορτάζει αυτή την κληρονομιά παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα εκδοτικών και δημιουργικών παραγωγών που αποτελούν έργα της Fabrica, σε ένα χώρο όπου ο σχεδιασμός, η τέχνη και η κοινωνία συναντιούνται και συνδιαλέγονται μεταξύ τους.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί μια ομάδα σχεδιαστών της Fabrica, με επικεφαλής τον Sam Baron και χωρίζεται σε οκτώ τμήματα. Το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε ένα χρώμα το οποίο αναλύεται μέσω βίντεο, αφισών, μουσικής, φωτογραφιών, εικόνων, αντικειμένων, παραστάσεων και διαδραστικών εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί από τη Fabrica κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων από τη δημιουργία της.

Τα pop art έργα είναι δημιουργία του αμερικανού εικονογράφου Andy Rementer, οι καλλιτέχνες Giorgia Zanellato και Daniele Bortotto έχουν στήσει μια εγκατάσταση, ένα project για τους αλμπίνους ανήκει στο νοτιο-αφρικανό φωτογράφο Pieter Hugo και τα γραφικά είναι δημιουργία του ισπανικού σχεδιαστή Jaime Hayon και της ουκρανικής σκηνοθέτιδας Anna Kulachek.

 

Εκτίθενται περισσότερα από 50 έργα και οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοντέλα που θα “εκθέτουν” ρούχα από τη νέα συλλογή της United Colors of Benetton Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018.

Η έκθεση συνοδεύεται από έναν κατάλογο-περιοδικό, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενο της Myriam Ben Salah, συγγραφέως και επιμελήτριας του πολιτιστικού προγραμματισμού στο Palais de Tokyo στο Παρίσι.