PUBLI

Η πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett πρωταγωνιστεί στην απονομή του 5ου Filmmaker Award

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης σε ένα αποκλειστικό δείπνο που παρέθεσε η IWC στην ταράτσα του εστιατορίου Haute.

Το βραβείο των 100.000 Ελβετικών φράγκων, προσφέρεται για την χρηματοδότηση Ελβετικών ταινιών που βρίσκονται στις φάσεις production ή post-production. Μερικές μέρες νωρίτερα, το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης έκανε την επίσημη πρεμιέρα του με την ταινία “Η φωνή του τροπικού δάσους” του Niklaus Hilber, ο οποίος έχει κερδίσει στο παρελθόν το Filmmaker Award.

 

Δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στην κινηματογραφική βιομηχανία που να διαθέτουν την γοητεία της Cate Blanchett: Από την δεκαετία του 1990, η Αυστραλή ηθοποιός και πρέσβειρα της IWC έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το 2014, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Blue Jasmine», ενώ είχε ήδη κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου υποδυόμενη την Katharine Hepburn στην ταινία «The Aviator», το 2004. Η Cate Blanchett δεν είναι μόνο πανταχού παρούσα στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά κάνει επίσης συχνές εμφανίσεις στο θέατρο και συμμετέχει σε διάφορα projects ως παραγωγός και καλλιτεχνική διευθύντρια. Επίσης, εργάζεται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς με στόχο τη διάσωση του περιβάλλοντος και την βελτίωση της κοινωνίας. Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εστιάζει στα θέματα του αναγκαστικού εκτοπισμού και της ανιθαγένειας, συναντά εκπατρισμένες οικογένειες προσφύγων και έρχεται σε επαφή με κράτη και ηγέτες του Συμβούλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι σημαντικές επιτυχίες της Cate Blanchett αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες που θέλουν να κατακτήσουν την κινηματογραφική βιομηχανία.

 

Η Cate Blanchett απένειμε το 5ο Filmmaker Award κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού δείπνου που παρέθεσε η IWC στο εστιατόριο Haute, το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης. Η Cate Blanchett φορούσε το Portofino Automatic 34, το νεότερο γυναικείο ρολόι που προστέθηκε στην θρυλική σειρά Portofino, και το μικρότερο αυτή τη στιγμή στο portfolio της Ελβετικής κατασκευάστριας πολυτελών ρολογιών.

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ FILMMAKER AWARD ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ «WANDA, MY MIRACLE»

Συνολικά 38 έργα διαγωνίστηκαν για το 5ο  Filmmaker Award. Η κριτική επιτροπή επέλεξε την ταινία «Wanda, My Miracle». Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Wanda, μιας γυναίκας από την Πολωνία. Η Wanda, φροντίζει ένα ζευγάρι Ελβετών στη βίλα τους, κάνει δεσμό με τον μικρότερο γιο τους, τον Gregor, και μένει έγκυος. Η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2020. Η σκηνοθεσία είναι της Bettina Oberli από τη Βέρνη, ενώ την παραγωγή έχουν κάνει οι Lukas Hobi και Reto Schaerli, οι οποίοι εκτός από το 5ο  Filmmaker Award, κέρδισαν και από ένα Portugieser Automatic (IW500703) από την IWC Schaffhausen.

 

H πρεμιέρα της ταινίας «Η φωνή του τροπικού δάσους» του Niklaus Hilber υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Filmmaker Award. Η εξαιρετική αυτή ταινία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης στις 26 Σεπτεμβρίου. Το έργο αφηγείται την συναρπαστική ιστορία του Ελβετού ακτιβιστή Bruno Manser ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του λαού των Penan για τη διάσωση του τροπικού δάσους στη Μαλαισία και κέρδισε το Filmmaker Award το 2017. «Είμαι υπερήφανος που το Filmmaker Award έδωσε τη δυνατότητα σε αυτή την ταινία να προσεγγίσει το ευρύ  κοινό το οποίο της άξιζε. Οι προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου έργου ξεκαθάρισαν ότι το βραβείο αυτό έχει δημιουργηθεί για Ελβετούς κινηματογραφιστές,» εξηγεί ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

ΤΟ  FILMMAKER AWARD ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Το Filmmaker Award, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 100,000 ελβετικών φράγκων, καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Ταινιών της Ελβετίας. Εκτός από τους συνιδρυτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης, Nadja Schildknecht και Karl Spoerri, μέλος του οργανισμού είναι και ο CEO της IWC, Christoph Grainger-Herr. Το βραβείο συμπληρώνει το κενό που υπάρχει στην χρηματοδότηση ελβετικών ταινιών, στοχεύοντας σε έργα που βρίσκονται σε φάσεις production ή post-production.