PUBLI

Η Epson, μαζί με νέους σχεδιαστές, παρουσιάζει επαγγελματικές εφαρμογές στη μόδα, τα ενδύματα και τη διακόσμηση στη FESPA

Η Epson συνεργάζεται με σχεδιαστές μόδας και διακόσμησης για να παρουσιάσει την ποιότητα και τις δυνατότητες των ψηφιακών της εκτυπωτών SureColor με dye sublimation (χρωστική εξάχνωση) και απευθείας εκτύπωση σε ένδυμα (directo to garment-DTG), στην έκθεση FESPA 2017 (Περίπτερο A1-D45, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, στο Αμβούργο).

Στο περίπτερο, στο χώρο που είναι αφιερωμένος στη μόδα, εκτίθενται όμορφα γυναικεία ενδύματα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένα από τον Richard Quinn και τυπωμένα, από τον ίδιο, πάνω σε ύφασμα και σε αλουμινόχαρτο Mylar, χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή SureColor dye-sublimation της σειράς SC-F της Epson. Μετά την αποφοίτηση του από το Central St. Martins στο Λονδίνο το περασμένο έτος, ο Richard κέρδισε το διεθνές βραβείο «H&M Design 2017», ενώ είναι ένας από τους 100 παράγοντες με πολιτιστική επιρροή, σύμφωνα με το περιοδικό Dazed Magazine για το 2017, ενώ πρόσφατα του αποδόθηκε ο τίτλος «One to Watch» για το 2017 από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

 Αυτό τον καιρό, ο Richard δημιουργεί το δικό του studio ψηφιακής εκτύπωσης στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Epson, όπου θα σχεδιάζει, θα εκτυπώνει και θα δημιουργεί όλες τις συλλογές του επί τόπου, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρια ψηφιακής εκτύπωσης για νέους σχεδιαστές. Κατά τη διάρκεια της FESPA, o SureColor SC-F9200 θα βρίσκεται σε εφαρμογή, τυπώνοντας τα ζωηρά σχέδια του Richard, ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί την έκθεση τις δύο πρώτες ημέρες, ώστε να συνομιλήσει με τους επισκέπτες για την εμπειρία του και τις διαδικασίες της εκτύπωσης.

«Η ψηφιακή εκτύπωση μου δίνει μεγάλη δημιουργική ελευθερία και μου επιτρέπει να ενσωματώσω τα σχέδια μου, όχι μόνο σε ύφασμα και σε υλικό Mylar, αλλά και να ολοκληρώσω προϊόντα», δηλώνει ο Richard Quinn. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ vintage και φλοράλ εφέ κολλάζ και, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία εκτύπωσης dye-sublimation του SureColor SC-F, είναι πολύ εύκολο να δημιουργώ προϊόντα, να τυπώνω στο μήκος των ραφών, ακόμη και μέσα σε αντικείμενα, όπως γάντια. Μπορώ να παράγω ζωντανά εφέ και γνωρίζω πως μπορώ να ταιριάξω τα χρώματα εύκολα μεταξύ διάφορων υλικών και προϊόντων.»

Στον χώρο του ενδύματος, στο περίπτερο της Epson, υπάρχουν καινοτόμες οθόνες αφής που έχει αναπτύξει η εταιρεία YRStore, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια για T-shirts, μπλουζάκια πόλο, μπλούζες γυμναστικής, καπέλα και άλλα. Στον χώρο αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να δουν δείγματα από T-shirts με τα εξαιρετικά σχέδια του Richard Quinn και του Γάλλου ειδικού στα T-Shirt, Ranitex, ενώ ο DTG εκτυπωτής SureColor SC-F2000 θα βρίσκεται σε εφαρμογή, επιδεικνύοντας το γιατί αυτό το επιτραπέζιο μοντέλο είναι τόσο δημοφιλές σε κατασκευαστές ενδυμάτων και λιανοπωλητές.

Σύγχρονα σχέδια διακόσμησης, της Evgenia Guliev από το Πανεπιστήμιο Niederrhein της Γερμανίας, μαζί με δέκα ακόμη φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Birmingham του Ηνωμένου Βασίλειου, θα χρησιμοποιηθούν για να παρουσιαστεί η μοναδική ευελιξία της τεχνολογίας inkjet της Epson για την παραγωγή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων διακόσμησης. Η ταπετσαρία, οι καναπέδες, τα μαξιλάρια και τα λαμπατέρ στο σαλόνι και τους χώρους φιλοξενίας του περιπτέρου της Epson παρουσιάζουν μια ποικιλία εκπληκτικών σχεδίων που έχουν παραχθεί με τους νέους εκτυπωτές SureColor της Epson, το eco-μοντέλο eco-solvent (οικολογικού διαλύτη) της σειράς SC-S και το μοντέλο dye-sublimation (χρωστικής εξάχνωσης) της σειράς SC-F.

Ο εκτυπωτής 64 ιντσών SureColor SC-S80600 δέκα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου, του λευκού και του μεταλλικού για ακριβή πιστότητα στο χρώμα και εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης, θα τυπώνει δείγματα από ταπετσαρίες 2.2m Digimura Tactile, τα οποία θα ολοκληρώνονται επί τόπου με Fotoba, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Σε αντίθεση με άλλους εκτυπωτές της αγοράς, η σειρά SureColor SC-S είναι ιδανική για εκτύπωση ταπετσαρίας, διότι το αυτόματο σύστημα ελέγχου τροφοδοσίας διασφαλίζει ότι κάθε εκτύπωση σχεδίου ταπετσαρίας θα ευθυγραμμιστεί με ακρίβεια με την επόμενη.

«Η ψηφιακή εκτύπωση έχει ωριμάσει για τη βιομηχανία της μόδας, των ενδυμάτων και της διακόσμησης, καθώς οι σχεδιαστές και οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στην inkjet τεχνολογία της Epson και τα μελάνια της για καλύτερη ποιότητα και χρώματα με συνέπεια και ακρίβεια», υποστηρίζει ο κος Richard Barrow, Senior Product Manager του τμήματος LFP Signage, της Epson Europe. «Οι σειρές των SureColor εκτυπωτών μας, eco-solvent (με οικολογικό διαλύτη), aqueous (υδατοδιαλυτό) και dye-sublimation (χρωστική εξάχνωση), είναι ασύγκριτες όσον αφορά στην ποιότητα, την παραγωγικότητα, την ευελιξία, την αποδοτικότητα μελανιών και το χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας – και αυτό παρουσιάζουμε στη FESPA».