PUBLI

Γλυκές προτάσεις για να συνοδεύσεις τον ελληνικό καφέ σου

Τα αρώματα από το πρωινό ψήσιμο του καφέ Λουμίδης Παπαγάλος είναι ένα must για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου και να αντεπεξέλθεις στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Υπάρχουν, όμως, και οι στιγμές που σε πιάνει η λαχτάρα για ένα συνοδευτικό γλυκό!

Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης (@dimitrios.makriniotis) προτείνει το πιο απολαυστικό… sweet pairing: δύο ιδιαίτερες συνταγές που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία κι έχουν ως βασικό συστατικό τον ελληνικό καφέ!

Για τις συνταγές θα χρειαστείς υλικά που έχεις ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου! Υπάρχει, όμως, ένα συστατικό που αναδεικνύει περισσότερο τα γευστικά χαρακτηριστικά του χαρμανιού του καφέ Λουμίδης Παπαγάλος: το ξύσμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού – το οποίο υπάρχει και στις δύο συνταγές που ακολουθούν!

Φώναξε, λοιπόν, την παρέα στο σπίτι, συγκέντρωσέ τα όλα στον πάγκο προετοιμασίας και φύγαμε!

Η πρώτη συνταγή είναι Cookies με ελληνικό καφέ και πορτοκάλι.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις είναι:

150 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο

70 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την εκτέλεση θα χρειαστείς ένα μίξερ. Με το φτερό χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη, τον καφέ και το ξύσμα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτεις το αλεύρι και, όταν γίνει ζυμαράκι, το βάζεις σε ένα αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας έναν κύλινδρο, περίπου τέσσερα εκατοστά. Έπειτα, βάζεις το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα και μετά το κόβεις με ένα μαχαίρι σε μικρά μπισκότα περίπου 2 εκατοστά το καθένα. Τέλος, σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις για 20 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Και τα Cookies με ελληνικό καφέ και πορτοκάλι είναι έτοιμα για απόλαυση!

Η δεύτερη συνταγή είναι εξίσου απλή – και εξίσου υπέροχη: Κέικ με ελληνικό καφέ.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

250γρ. βούτυρο αγελάδας

250γρ. ζάχαρη

6 μεσαία αυγά

320γρ. φαρίνα

2 κ.σ. ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

20ml κονιάκ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Πρώτα χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ  στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια προσθέτεις σιγά-σιγά τα αυγά, αφού πρώτα τα έχεις χτυπήσει.

Μόλις απορροφηθούν τα αυγά στο μείγμα, προσθέτεις το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος με μια μαρίζ (σπάτουλα), ρίχνεις και τη φαρίνα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Το μίγμα το τοποθετείς σε φόρμα (αφού την έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα) και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (στους 170 βαθμούς στον αέρα), για περίπου 40 λεπτά.

Και οι δύο συνταγές του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι η ιδανική λύση για τις καθημερινές λιγούρες και τα ωραιότερα συνοδευτικά του καφέ σου. Φτιαγμένα με αγνά κι απλά υλικά που διαθέτει το κάθε σπίτι, είναι, επίσης, μια υγιεινή πρόταση στη διατροφική σου ρουτίνα, αποτελώντας παράλληλα μια απολαυστική επιλογή!

Καλή απόλαυση!