PUBLI

Avon Skin Day: Απόλυτη επιτυχία για την Πρώτη Ημερίδα Περιποίησης Επιδερμίδας της Avon

Με την υπογραφή της Avon, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα για την περιποίηση επιδερμίδας, το Avon Skin Day, στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019. Το νέο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του και φιλοξένησε περισσότερους από 120 λάτρεις της περιποίησης και της ομορφιάς, καθώς πέντε skin experts, καταξιωμένοι επιστήμονες, αλλά και επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς, πραγματοποιήσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και εισηγήσεις, προσεγγίζοντας το θέμα ο καθένας με την δική του ιδιαίτερη ματιά.

Το ημερίδα άνοιξε με ένα αισιόδοξο μήνυμα η κα Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανάσα», παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη πλευρά της ομορφιάς και ευεξίας: την εσωτερική, ξεχωριστή ομορφιά του καθενός, που πηγάζει από μέσα του, εξηγώντας  το πώς η ψυχολογία συνδέεται άμεσα με την εξωτερική μας εμφάνιση.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο κ. Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος, Διατροφολόγος M.Sc. Μετεκπαιδευθείς στη Διατροφική Ιατρική, University of Surrey, Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθηνών», ο οποίος προσέφερε την δική του οπτική, όσον αφορά στην περιποίηση, βασισμένη στην σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση για την επίδραση της διατροφής στον οργανισμό. Τόνισε τη σημασία της διατροφής στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος, ενώ μοιράστηκε συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες και τα συστατικά στις διατροφικές επιλογές μας που συμβάλουν θετικά στην διατήρηση ή απόκτηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

 

Ακολούθησε ο κ. Μάνος Δημονίτσας, Πλαστικός Χειρούργος με εξειδίκευση στην αντιγήρανση και αισθητική ιατρική, Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών & Medical Blogger Myeyzin.com, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για την υγεία της επιδερμίδας και τις απαιτήσεις της, τους τύπους και τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, αλλά και τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα ομορφιάς και συμβάλουν περισσότερο στη διατήρηση μιας υγιούς όψης. Ακόμη, ο κ. Δημονίτσας παρουσίασε τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα, ενώ μοιράστηκε με το κοινό μικρές συμβουλές για την προφύλαξη της επιδερμίδας.

Σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία, η κα Δήμητρα Θεοτικού, Beauty Expert της Avon, εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τις διαφορετικές ανάγκες κάθε επιδερμίδας, αναλόγως με τον τύπο του δέρματος και την ηλικία, παρουσίασε τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα προϊόντα ημέρας και τα προϊόντα νύχτας, καθώς και τα διαφορετικά οφέλη που προσφέρουν την επιδερμίδα.

Τέλος, οι θεματικές της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την Beauty Coach, κα. Αλεξία Ζαραδούκα, η οποία μίλησε για το πώς έχουν αλλάξει τα trends στην περιποίηση της επιδερμίδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το Skin Day, έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής της Avon στην Ελλάδα, κ. Σπύρος Τσιλιγιάννης, ο οποίος σημείωσε: «Για εμάς στην Avon, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των γυναικών που ασχολούνται, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, με την ομορφιά αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της δραστηριοποίησής μας. Προσπαθούμε πάντα να οργανώνουμε ενέργειες και δράσεις που συμβάλουν στην ενδυνάμωση των γυναικών, υπό οποιαδήποτε μορφή και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρώτο Skin Day, αφιερωμένο αποκλειστικά στην περιποίηση της επιδερμίδας, τόσο για τις αντιπροσώπους μας, όσο και για το ευρύ κοινό που θέλησε να ενημερωθεί συνολικά για την επιδερμίδα».

 

Στο τέλος της ημερίδας, όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα νέα προϊόντα της Avon.