PUBLI

Αναστασίας Διάπλους: “Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός”

Μια νέα σελίδα στην προσωπική της μάχη για την χειραφέτηση της γυναίκας, την προστασία της θάλασσας και την ανάδειξη του Ιονίου θα γράψει σύντομα η 81 ετών λάτρης του windsurf από την Κεφαλλονιά, Αναστασία Γερολυμάτου.

Διάβασε ακόμα: Η Αναστασία Γερολυμάτου είναι πολλά περισσότερα από ”μία 81χρονη windsurfer”

Σε λίγες ημέρες η Αναστασία θα αποπειραθεί να κάνει τον διάπλου από Σκάλα Κεφαλλονιάς απέναντι στην Κυλλήνη σε μια προσπάθεια να κερδίσει ένα στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό της τα τελευταία 41 χρόνια – όσα χρόνια δηλαδή κάνει σερφ.

Καιρού επιτρέποντος το ταξιδι των 18 ναυτικών μιλιών θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Πέμπτης. Η ερασιτέχνης αθλήτρια και αυτοδίδακτη εκ πεποιθήσεως Αναστασία αναμένεται να φτάσει στην Πελοπόννησο σε 4 ώρες.

Την Αναστασία θα συνοδεύουν ένας γιατρός, ένας σκηνοθέτης ειδικευμένος σε λήψεις με drone, ο κυβερνήτης, δύο έμπειροι του windsurf και ο μάνατζερ και διοργανωτής της όλης δράσης.

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την ασφάλειά μου», είπε η Αναστασία, «έκανα εξετάσεις κι έκαψα το μηχάνημα». Ο διάλπους αυτός φυσικά δεν γίνεται για λόγους αναψυχής.

Ως ένα είδος ακτιβισμού που δεν μας έχουν συνηθίσει οι ερασιτέχνες αθλητές, ο διάπλους της Χρυσής Ελαφίνας θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, τόλμης και αποφασιστικότητας στο Πανελλήνιο.