Βίκυ Παπαδοπούλου και Ανδρέας Κωνσταντίνου σε σειρά της ΕΡΤ. Βρήκα τη νέα τηλεοπτική εμμονή μου
- 18 ΑΥΓ 2025

Η σειρά της χρονιάς θα είναι στην ΕΡΤ; Μπορεί και ναι. Γιατί αυτή η σειρά 30 επεισοδίων με τον τίτλο Το τελευταίο νησί, έχει ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο, που είναι εγγύηση για καλή τηλεόραση.
Γιατί αυτή θα είναι η σειρά της χρονιάς (μου);
Η σειρά της ΕΡΤ με αρχικό τίτλο Στην άκρη της θάλασσας είναι (επιτέλους) μια σύγχρονη σειρά, διαδραματίζεται στο σήμερα και το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τελζίδης και η Κάτια Παπαϊωάννου. Έχει δράμα, κοινωνικό σχόλιο, έναν έρωτα, ένα τραύμα και ένα νησί. Στη σκηνοθεσία είναι ο Φίλιππος Τσίτος.
Η υπόθεση της σειράς
O Παύλος, ένας ταλαντούχος απόφοιτος ιατρικής βλέπει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά, ύστερα από την εμπλοκή του σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο η Λίζα, συμφοιτήτρια και σύντροφός του από το λύκειο, θα χάσει τη ζωή της.
Στην προσπάθειά του να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος, θα χτίσει μια καινούργια ζωή, ως γιατρός πια, σε ένα μικρό ακριτικό νησί. Η εμπλοκή του με τους ανθρώπους του νησιού, θα φέρει στην επιφάνεια στοιχειωμένα μυστικά, αποκαλύψεις και έρωτες, που θα διαταράξουν την ήσυχη και απομονωμένη του ζωή, υπενθυμίζοντάς του, ότι το παρελθόν μπορεί να σε βρει ακόμη και εκεί… στην άκρη της θάλασσας.
Το καστ είναι εγγύηση
Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και η Βίκυ Παπαδοπούλου είναι οι πρωταγωνιστές. Το υπόλοιπο καστ θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου πρωταγωνιστεί και στη σειρά που θα κερδίσει το στοίχημα της μυθοπλασίας φέτος, Η Μεγάλη Χίμαιρα, μια διεθνής συμπαραγωγή 6 επεισοδίων.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαρδής Μαρινάκης και το σενάριο ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Βασίζεται στο ομότιτλο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση και αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Σε μυθιστόρημα βασίζεται και μια ακόμη mini σειρά που έρχεται σε ΕΡΤ και ERTFLIX. Οι θάλασσες μας χώρισαν είναι μια δυνατή ιστορία για την απώλεια, τον ξεριζωμό και τη δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει, ακόμα και μέσα από τις πιο σκοτεινές θάλασσες.
Βασίζεται στο βιβλίο της Ιφιγένειας Τέκου, σε σενάριο της Σοφίας Σωτηρίου και σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Με ένα καστ που είναι συνώνυμο της τηλεθέασης: Κατερίνα Λέχου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Κουκουράκης, Νεφέλη Κουρή, Σοφία Σεϊρλή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δήμητρα Ματσούκα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Αθηνά Λιμπάντζη.
Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το φθινόπωρο.