TIPS

Το μυστικό για τις πιο νόστιμες φακές που θα φτιάξεις ποτέ

123RF

«Φακές; πάλι φακές»;. Κλασική νερόβραστη αντίδραση στο άκουσμα του τι έχεις ετοιμάσει για την επόμενη μέρα. Ένα πιάτο φακές δύσκολα ενθουσιάζει υπό νορμάλ συνθήκες, εκτός κι αν έχεις να το φας από μήνα και πάνω, και πάλι, το συζητάμε. Είναι όμως, υγιεινές, χορταστικές, απαραίτητες. Και μετά από αυτό το μικρό twist στο μαγείρεμά τους, θα είναι και πεντανόστιμες.

Γιατί πέρα από τον κλασικό, παραδοσιακό τρόπο, υπάρχει κι άλλος. Αν λοιπόν, συνηθίζεις να πλένεις τις φακές, να τις ρίχνεις στην κατσαρόλα να παρουν βράση, να τις σουρώνεις και να τις βράζεις εκ νέου με μπόλικο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ετοιμάσου για μια μικρή, αλλά καθοριστική αλλαγή που θα «βγει» στη γεύση.

Αφού λοιπόν τις βράσεις για 10 λεπτάκια και τις σουρώσεις, ρίξε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και τσιγάρισε κρεμμύδι και σκόρδο. Όταν αρχίζει να χρυσίζει, πρόσθεσε τις φακές και συνέχισε για λίγα λεπτά το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε πρώτα τον πελτέ ή το χυμό ντομάτας (αν τις προτιμάς κόκκινες) και μετά τα υπολοιπα υλικά. Η διαφορά θα είναι αισθητή από την πρώτη κιόλας κουταλιά.