ΓΛΥΚΑ

Τα πιο λαχταριστά πανετόνε και πού θα τα βρεις

iStock

Το αγαπημένο, αφράτο κεικ που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια των Ιταλών έχει αποκτήσει το δικό του πιστό κοινό και στα δικά μας τραπέζια. Το πανετόνε είναι σταθερή επιλογή κάθε Χριστούγεννα και γίνεται η τέλεια επιλογή για να το πας ως δώρο ή απλά να το απολαύσεις μόνη/ος με ένα ποτήρι prosecco.

Γιατί όμως είναι τόσο ιδιαίτερο; Είναι το άρωμα που φτάνει στη μύτη σου μόλις ανοίξεις προσεκτικά την όμορφη συσκευασία που το συνοδεύει σε συνδυασμό με την αφράτη μορφή του, που οφείλεται στην απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής του. Το ζυμάρι της αυθεντικής ιταλικής συνταγής χρειάζεται χρόνο ώστε να ωριμάσει και να αναδειχθούν όλα τα αρώματά του. Στη συνέχεια, ψήνεται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία ενώ το χαρακτηριστικό του σχήμα οφείλεται στην εξής διαδικασία: Αναποδογυρίζεται για να κρυώσει ώστε να μην ξεφουσκώσει.

Αφράτα και μοσχομυριστά τα πανετόνε θα βρεθούν και φέτος στο κέντρο του τραπεζιού. Υπάρχουν μάστερ του είδους και στην Αθήνα που έχουν τελειοποιήσει τη διαδικασία και προσφέρουν τις πιο λαχταριστές εκδοχές. Ακολουθούν, παρακάτω, μερικές στάσεις για να σημειώσεις.

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Στο εργαστήριο του στο Παγκράτι, ο Αντώνης Σελέκος φτιάχνει πανετόνε όλο τον χρόνο. Με τη δική του ξεχωριστή συνταγή και το δικό του ζυμάρι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές και ξεχωριστές γεύσεις όπως: Apple Caramel Panettone, Signature με σταφίδες ή πανετόνε με φιστίκι, λευκή σοκολάτα και κράνμπερι.

Εριφύλης 2, Αθήνα

Για παραδοσιακό πανετόνε στο Temps Perdu

Το πανετόνε με ζύμη αργής ωρίμανσης που θα βρεις στο Temps Perdu έχει χειροποίητο κονφί πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι, κορινθιακή σταφίδα, κομματάκια σοκολάτας γάλακτος αρωματισμένη με Mandarine Napoleon. Η συσκευασία του γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή. Σε συνεργασία με την SAINT OF ATHENS, τις γιορτινές συσκευασίες ντύνουν οι ζωγραφιές που ετοίμασαν τα ωφελούμενα άτομα του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας.

Αξαρλιάν (Λέκκα) 2, Αθήνα και Καραΐσκου 114, Πειραιάς

Ρίζος Ελαία

Στη Ματρόζου 12 θα βρεις το ξεχωριστό, χειροποίητο πανετόνε με κομματάκια σοκολάτας που ετοιμάζει η ομάδα του Ρίζος Ελαία.

Ματρόζου 12, Κουκάκι

Το Greek Forest Panettone του 72H Bakery & Eatery

Με έμπνευση από τις μυρωδιές και τις γεύσεις του ελληνικού δάσους το πανετόνε που δημιούργησε για φέτος τα Χριστούγεννα, η ομάδα του 72H Bakery & Eatery έχει αγνό πευκόμελο, καραμελωμένα κάστανα και μεταξένια πραλίνα.

Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9-11, Αθήνα

Για πανετόνε στο La Linda

Στον φούρνο La Linda εκτός από άλλες λιχουδιές της Λατινικής Αμερικής θα βρες και πανετόνε με σοκολάτα και πορτοκάλι ή με σταφίδες.

Κύπρου 12, Γλυφάδα

Ourse

Στο ζαχαροπλαστείο Ourse θα βρεις πολλά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανάμεσά τους και 2 γεύσεις πανετόνε. Με κονφί λεμόνι και πορτοκάλι ή με διπλή σοκολάτα αν δεν μπορείς να την αποχωριστείς ούτε στο πανετόνε.

Μυστρά 39, Γλυφάδα

Το Bread B.C. παρουσιάζει το πρώτο του πανετόνε

Φέτος τα Χριστούγεννα η ομάδα του Bread B.C παρουσιάζει για πρώτη φορά το δικό της πανετόνε. Μετά από ώρες διαδικασίας, προετοιμασίας και υπομονής η δική τους εκδοχή είναι 100% προζυμένια, αργής ζύμωσης και μακράς ωρίμανσης. Η υφή του αέρινη και η προσθήκη κονφί εσπεριδοειδών προσφέρει μια ισορροπημένη γλυκύτητα. Θα το βρεις, επίσης και με διπλή σοκολάτα bitter και γάλακτος. Αξίζει μια δοκιμή.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Paul

Στους γαλλικούς φούρνους Paul θα βρεις και φέτος γλυκά που βασίζονται στην ποιότητα και την δεξιοτεχνία. Σημείωσε, Galette Frangipane (η γαλλική εκδοχή της βασιλόπιτας), σοκολατένιους κορμούς και φυσικά αφράτα και αρωματικά πανετόνε.

Exit mobile version