ΓΛΥΚΑ

Ρωτήσαμε 7 αγαπημένους chefs από πού αγοράζουν μελομακάρονα & κουραμπιέδες

iStock

Μέχρι πού θα έφτανες για να βρεις το καλύτερο μελομακάρονο με εξαιρετικής ποιότητας μέλι, τραγανό αλλά και ζουμερό ταυτόχρονα; Το μυστικό ενός γευστικού κουραμπιέ βρίσκεται φυσικά στο βούτυρο αλλά μην ξεχνάμε πως ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αφράτοι σαν σύννεφο και μοσχομυριστοί. Τα κλασικά γλυκά των Χριστουγέννων έχουν τώρα την τιμητική τους κι αν ψάχνεις από πού θα τα προμηθευτείς οι παρακάτω 7 chefs σού δίνουν τις διευθύνσεις.

Στην καρδιά της Αγάπης Μιχελή βρίσκονται τα μελομακάρονα του Άρτιστον

«Με το χέρι στην καρδιά τα αγαπημένα μου μελομακάρονα είναι του Άρτιστον στα Εξάρχεια. Έχουν ακριβώς όσα μπαχαρικά θέλω, καταλαβαίνεις ότι έχουν μέλι, είναι ζουμερά αλλά και τραγανά. Χωρίς ντροπή σού λέω πως πέρυσι έφαγα μόνη μου 6 κιλά στο σύνολο. Ήμουν το αστείο των παιδιών στη Λόντζα της γειτονιάς, καθότι τα κατέβαζα κάθε πρωί λες και είναι φιστίκια μαζί με τον ζεστό μου καφέ.

Κουραμπιέδες δεν τρώω, αλλά αν φάω θα είναι αυτούς της μαμάς μου με ελαιόλαδο, λευκό κρασί και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Sorry αλλά η μανούλα δίνει μόνο στους φίλους της. Καλό όμως κουραμπιέ, για τα δικά μου γούστα, έφαγα από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου, τον Πρόδρομο, στη Νέα Σμύρνη. Μοσχομυρίζουν φρέσκο βούτυρο αλλά δεν μου έπεσε βαρύ και είναι ολόφρεσκοι».

Φούρνος του Ρεμούνδου και Pastry family για την Μαρίνα Χρονά

«Και στα 2 μου αρέσει που είναι μικρά σε μέγεθος, δηλαδή μπουκίτσες και έτσι κατεβάζω 2-3 στα όρθια χωρίς να λερώνομαι, χωρίς να δαγκώνω και κυρίως χωρίς να αφήνω ίχνη! Επίσης, και τα δύο μαγαζιά χρησιμοποιούν μαγικό βούτυρο στους κουραμπιέδες που μυρίζει η πλάση όλη χωρίς καν να ανοίξεις το κουτί. Μάλιστα πέρυσι τα βάλαμε δίπλα με πάνω από 10 κουραμπιέδες από άλλα μαγαζιά και του Ρεμούνδου κέρδισαν πανηγυρικά.

Το Pastry family από την άλλη είναι σχεδόν σαν ιεροτελεστία για μένα να αγοράζω κάθε χρόνο από εκεί. Αρχικά λατρεύω το μαγαζί, πάω εκεί από 12 ετών. Ζαλίζομαι με την μυρωδιά του και κάθε φορά που το επισκέπτομαι πριν δώσω την παραγγελία μου ζητάω μερικά βουτήματα με μαρμελάδα τα οποία τρώω όρθια όση ώρα διαλέγω τι θα πάρω για το σπίτι. Οτιδήποτε φτιάχνουν είναι πάντοτε στην τελειότητα οπότε το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα χριστουγεννιάτικα καλούδια τους».

Ο Φούρνος του Ρεμούνδου Κυψέλης 37 | Pastry Family Ριζάρη 19 Παγκράτι

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα στο κέντρο της Αθήνας για τη Γωγώ Δελογιάννη

Σταθερή αξία είναι το Pastry Family και για τη Γωγώ Δελογιάννη για τα μελομακάρονα όπως επίσης και ο φούρνος Δήμου στο Θησείο. Όσο για τους κουραμπιέδες η απάντησή της βρίσκεται στο Kora Bakery στο κέντρο της Αθήνας.

Αρτοποιείο Δήμου Ηλία Πουλοπούλου 17 Αθήνα | KORA Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44

Για τη Σταυριανή Ζερβακάκου αξίζει να πας μέχρι το Μαρκόπουλο

«Ήταν αναπάντεχα νόστιμο το μελομακάρονο που με κέρασε η φίλη μου η Ελίνα όταν την είχα επισκεφθεί για καφεδάκι στο σπίτι της. Είχε το τέλειο μέγεθος (γιατί μετράει), πανέμορφα μελωμένο, τόσο ώστε η καρδιά να παραμένει τραγανή, να κλείνει με μια αίσθηση ότι ήταν λίγο σαν μπισκότο. Γλυκό, στον βαθμό που να κάνει τον τέλειο αντίλογο με τον πικρό καφέ, αλλά όχι τόσο, για να μπορώ να απολαύσω κι ένα ακόμα, μέχρι να τον τελειώσω. Αυτό, είναι το μελομακάρονο του Δαρεμά και δεν το αλλάζω με τίποτα».

Αρτοποιεία Δαρεμά, Λεωφόρος Σουνίου 2 Μαρκόπουλο Μεσογαίας

Ο Χρήστος Μοίρας παίρνει μελομακάρονα από το Polaroid

«Προτιμώ το μαγαζί Polaroid που βρίσκεται στην Ηλιούπολη. Εκεί θα βρεις κουραμπιέδες με 100% αγελαδινό βούτυρο και ολόκληρο αμύγδαλο. Θα βρεις, επίσης, μελομακάρονα σε red velvet εκδοχές, lotus και άλλες επιλογές».

Polaroid Sweet Lab Διγενή 15, Ηλιούπολη

Για τον Άνταμ Κοντοβά τα μελομακάρονα στον Βάρσο είναι επικά

«Ψωνίζω από τον Βάρσο στην Κηφισιά. Έπικ μελομακάρονα και ιστορικό μαγαζί. Πάω συχνά με την κόρη μου πίνω καφέ, τρώω γιαούρτι με αμύγδαλα, μέλι και καρύδια όσο εκείνη τρώει κουφέτα με σοκολάτα».

Βάρσος Κηφισιάς Κασσαβέτη 5

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Για την Μάγκυ Ταμπακάκη η απάντηση είναι μία

«Αγαπώ πολύ τα μελομακάρονα. Οι κουραμπιέδες δεν μου κέρδισαν ποτέ την καρδιά οπότε δεν τους αναζητώ κιόλας. Θέλω το μελομακάρονο μου παραδοσιακό, μελωμένο, χωρίς πολλά πολλά φτιασίδια. Αγαπημένο ζαχαροπλαστείο αυτό του Χρήστου Καλτσά στο Παγκράτι για ονειρεμένα μελομακάρονα (και τα καλύτερα “νεγράκια” που θα μπορούσες ποτέ να φας)».

Ζαχαροπλαστείο Καλτσάς Πύρρωνος 4 Παγκράτι

Exit mobile version