LIFE

Έτσι θα φτιάξεις την πιο τέλεια άκρη στην πίτα

Θα μπορούσε να ονομαστεί το κόλπο της Coco Chanel καθώς ήταν η πρώτη που λάνσαρε και καθιέρωσε το κολιέ με πέρλες. Τώρα θα αναρωτιέσαι ποια η σύνδεση της πέρλας με ένα κομμάτι ζύμης για πίτα.

Το βασικό στην κουζίνα είναι να έχεις φαντασία. Δε χρειάζονται σκεύη για κάθε μία χρήση. Αρκεί να βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί πέρα από τα καθιερωμένα.

Έτσι λοιπόν εκείνο το κολιέ με τις στρογγυλές πέρλες που σου έσπασε στην προηγούμενη έξοδο θα αποδειχθεί χρησιμότατο στην προσπάθειά σου να φτιάξεις την πιο τέλεια πίτα.

Είτε φτιάξεις τη ζύμη μόνη σου, είτε την αγοράσεις το σχήμα που θα της δώσεις θα είναι φοβερό. Άλλωστε πρώτα χορταίνει το μάτι κι έπειτα το στομάχι.

Θα στρώσεις τη ζύμη στο ταψί και στη συνέχεια θα περάσεις το κολιέ γύρω γύρω στην άκρη. Θα πατήσεις ελαφρά τις πέρλες για να αφήσουν το αποτύπωμά τους και έτσι θα έχεις μία φοβερή πίτα. Μόλις ψηθεί το σχήμα θα δείξει.

 

Exit mobile version