ΕΞΟΔΟΣ

60 χρόνια Crodino: Ένα workshop party γεμάτο γεύση, στιλ και πισωβελονιές

Το Crodino, το διάσημο ιταλικό κίτρινο non-alcoholic spritz, έκλεισε φέτος 60 χρόνια και το γιορτάσαμε με ένα ξεχωριστό experiential workshop party, συνδυάζοντας τη φινέτσα της ιταλικής φιλοσοφίας του aperitivo με τη δημιουργικότητα του χειροποίητου κεντήματος. Το επετειακό event, που πραγματοποιήθηκε σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό στο House24, γεμάτο χρώμα, γεύση και καλή παρέα (εσάς), ήταν η απόδειξη ότι τα ιδανικά απογεύματα δεν χρειάζονται αλκοόλ, αλλά εμπειρίες που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.

Η ατμόσφαιρα είχε τον χαρακτήρα που ταίριαζε απόλυτα στο DNA του Crodino: αυθεντικότητα, χαρά, στιγμές που μοιράζονται με φίλους και την προσωπική μας ταυτότητα. Η Νατάσα, γνωστή ως Luminosa, ενορχήστρωσε με μαεστρία ένα workshop που μας μύησε στις αρχές του κεντήματος, με κλωστές που έφεραν τα χρώματα του αγαπημένου μας μη αλκοολούχου ποτού.

Η Luminosa ξανασυστήνει στο κοινό την παραδοσιακή τέχνη του κεντήματος, μέσα από ένα φρέσκο και σύγχρονο πρίσμα. Λευκά T-shirts και πολύχρωμες κλωστές είχαν τοποθετηθεί στη σειρά, περιμένοντας αρχάρια και πιο έμπειρα χέρια να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά μπλουζάκια.

Οι παρευρισκόμενες είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε βελόνα και κλωστή, και να μάθουμε τα βασικά βήματα του backstitch (πισωβελονιά) – μιας τεχνικής που χαρακτηρίζεται από τη λεπτομέρεια και τη γραμμικότητά της— και να φτιάξουμε τα δικά μας μικρά έργα τέχνης. Το αποτέλεσμα ήταν πολύχρωμα σχέδια που αποτύπωναν είτε τον ήλιο που αναδεικνύει το κίτρινο χρώμα με τις πορτοκαλί ανταύγειες του Crodino, είτε τη φράση “cin cin” που μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την παρέα, τις στιγμές και την ανεμελιά ενός aperitivo.

Το workshop της Luminosa δεν ήταν απλώς μια δημιουργική δραστηριότητα, αλλά μια εμπειρία και πρόσκληση να ζήσουμε τη στιγμή, αφήνοντας για λίγο πίσω τους ρυθμούς της καθημερινότητας και ακολουθώντας τη ροή της βελόνας, με την ταχύτητα, τη ροή και τα χρώματα που επιλέγαμε εμείς.

Σε συνδυασμό με ένα ποτήρι Crodino με μια φέτα πορτοκάλι και μπόλικο πάγο, όπως είναι το perfect serve του, η εμπειρία αυτή έδωσε νέο ορισμό στην «τέχνη της απόλαυσης» και μας επέτρεψε να αφεθούμε και να επικεντρωθούμε στο τώρα.

Το Crodino αποδεικνύει περίτρανα εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια ότι δεν είναι απλώς ένα ποτό, αλλά ένα κομμάτι κουλτούρας που συνεχίζει να εξελίσσεται, ακριβώς όπως και η τέχνη του κεντήματος, που αγαπήθηκε χρόνια πριν και συνεχίζει να μαγεύει όλους όσοι την (ξανα)πιάσουν στα χέρια τους.

Κι αν κάτι μάς έμεινε φεύγοντας από το event, ήταν η ιδέα πως η πραγματική πολυτέλεια δεν βρίσκεται μόνο στη γεύση, αλλά και στην εμπειρία να δημιουργείς με τα χέρια σου, να μοιράζεσαι στιγμές και να συνδέεσαι με άλλους μέσα από μικρές, καθημερινές απολαύσεις.

Exit mobile version