ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι πιο κουλ πόλεις για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project "Panteio Day". Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

 

Από την Ιωάννα Χατζημανωλάκη

Εδώ θα βρεις πέντε πόλεις που μπορείς να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες θα σε γεμίσουν μαγευτικές εικόνες και τρομερές εμπειρίες που θα έχεις να διηγείσαι.

1. Lyon, France

 

Η Lyon είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και κατ’ εξοχήν φοιτητούπολη. Είναι μια πανέμορφη πόλη η οποία συνδυάζει πολλά διαφορετικά στυλ και μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Είναι πολύχρωμη και χαλαρή  αλλά έχει  και την αριστοκρατική της πλευρά, έχει πανάκριβα εστιατόρια και μαγαζιά αλλά και χύμα μπαράκια. Είναι μια ζωντανή πόλη στην οποία έχεις πάντα κάτι να κάνεις και πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για να διαλέξεις. Τα ποτάμια της που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την απίστευτη θέα μαζί με το γαλλικό κρασάκι σου.  Φέτος το καλοκαίρι-φθινόπωρο έχει το The Dance Biennale and Choregraphed Parade που θα κάνει και σένα να χορέψεις και να περάσεις τέλεια!

2. Edinburgh, Scotland

 

Το Εδιμβούργο είναι γνωστό για την σκοτεινή και ειδυλλιακή ομορφιά του και παρ’ όλο που θεωρείται χειμερινός προορισμός, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα το λατρέψεις το καλοκαίρι. Υπάρχει ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα του Εδιμβούργου που σε μαγνητίζει και σε κάνει να θέλεις να ανακαλύψεις όλο και περισσότερα πράγματα για την ιστορία του, η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη πόλη είναι ο παράδεισος όσων αγαπούν τον Harry Potter, καθώς όλη η πόλη θυμίζει σκηνικά της ταινίας. Κάθε Αύγουστο η πόλη διοργανώνει το Edinburgh International Festival, το οποίο είναι το πιο γνωστό festival τόσο στο Εδιμβούργο όσο και σε ολόκληρη την Σκωτία, καθώς υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Στο συγκεκριμένο festival οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κάθε μορφή τέχνης (θέατρο, μουσική, όπερα, χορό κλπ) από καταξιωμένους καλλιτέχνες, για τρεις ολόκληρες εβδομάδες.

3. Bratislava, Slovakia

 

Η Μπρατισλάβα είναι μια μικρή πόλη στολίδι γεμάτη ομορφιές και πράγματα να δεις χωρίς να κουραστείς καθώς γυρίζεται γρήγορα και εύκολα. Έχει μια ρομαντική και αριστοκρατική αίσθηση αλλά και έναν μοντέρνο τόνο, συνδυάζοντας όλες τις απαιτήσεις και τα γούστα. Στην Μπρατισλάβα, μπορείς να φας πολύ ωραίο φαγητό και έχει πολλά ωραία στέκια για μπύρα. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε κάστρα, μουσεία και πάρκα για να περιπλανηθείς. Επίσης, σημαντικό κομμάτι της πόλης είναι ο Δούναβης στις όχθες του οποίου μπορείς να κάνεις βόλτες και να απολαύσεις την πόλη τόσο το πρωί όσο και το βράδυ καθώς αναλόγως την ώρα η πόλη έχει διαφορετικό παλμό.  Τον Ιούνιο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μπρατισλάβα διοργανώνει το μεγαλύτερο festival της, που ονομάζεται Cultural Summer and the Castle Festival, στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν τέχνη,  μουσική, χορό, θέατρο και διάφορες δραστηριότητες στην πόλη που θα ευχαριστήσουν όλες τις ηλικίες και απαιτήσεις.

4. Zagreb, Croatia

 

Το  Zagreb είναι μια ξεχωριστή πόλη που ξεχειλίζει από μουσική, φαγητό, πολιτισμό και festival. Παρ’ όλο που είναι μια σχετικά μικρή πόλη για πρωτεύουσα, έχει τόσες δραστηριότητες και ενδιαφέρουσες επιλογές που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν έντονα τις διακοπές τους. Είναι μια ζωντανή πόλη με μουσική στον δρόμο, φιλικούς ανθρώπους και άπειρα καφέ και μαγαζιά για φαγητό. Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκονται φυσικά τοπία, βουνά και λίμνες με απέραντη ομορφιά που θα ευχαριστήσουν τους φυσιολάτρες. Το Zagreb φημίζεται για τα μουσικά, κινηματογραφικά και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, ωστόσο ένα που ξεχωρίζει για την μοναδικότητά του είναι το Museum of Broken Relationships, το οποίο δημιουργήθηκε από ένα πρώην ζευγάρι και πλέον εκθέτει αναμνήσεις και αντικείμενα πρώην ζευγαριών απ’ όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο λαμβάνει χώρα το Design District Zagreb festival, το οποίο έχει να κάνει με design, αρχιτεκτονική, τέχνη, μόδα, γαστρονομία και μουσική όπου οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε διάφορα workshops, εκθέσεις και ομιλίες.

5. Ljubljana, Slovenia

 

Η Ljubljana είναι μια πράσινη πόλη, η οποία έχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2016. Φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, τις γέφυρές της και το πράσινο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Είναι το κατάλληλο μέρος αν θέλεις να εξερευνήσεις τα πάντα με ποδήλατο και να απολαύσεις τις κρυμμένες ομορφιές της, καθώς είναι μια από τις μικρότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες . Είναι μια φιλόξενη πόλη, χωρίς πολλούς τουρίστες και με πολύ ευγενικούς κατοίκους που είναι πάντα στη διάθεσή σου σε οτιδήποτε χρειαστείς. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη καθώς έχει πάρα πολλά στέκια, μπαρ, κλαμπ και underground σκηνές τα οποία είναι γεμάτα μέχρι πρωίας. Το πολιτιστικό κομμάτι αποτελεί βασικό στοιχείο της Ljubljana, με πολλά μουσεία, γκαλερί και μουσικές σκηνές. Τον Ιούνιο λαμβάνει χώρα το Festival of Urban Culture για δύο ημέρες, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 30 τοπικοί και διεθνείς καλλιτέχνες και συνδυάζει ηλεκτρονική μουσική, design, μόδα και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά την ενδυματολογική επιλογή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις :

Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι, όλη η Ευρώπη σφύζει από ήλιο και ζωή. Για την κατάλληλη προστασία μας είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε να φοράμε γυαλιά ηλίου. Έχω μία πρόταση, η οποία θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση να αποφασίσεις ποια μάρκα και τι στυλ θα διαλέξεις. Η Kisterss είναι μία ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε από την Όλγα και την Γωγώ Φαρμάκη, οι οποίες με πολύ ζήλο και μεράκι έχουν καταφέρει πολλά στον τομέα της επιχειρηματικότητας καθώς η εταιρεία τους χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει και αποκτά σταθερό κοινό. Η εταιρεία ξεκίνησε με τα γυαλιά ηλίου που έχουν γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα έχει επεκταθεί δημιουργώντας ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, θήκες κλπ. Προσωπικά, το αγαπημένο μου γυαλί της συλλογής είναι το Saint Rhodes και δεν το αποχωρίζομαι λεπτό.

 

Εδώ θα βρεις 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να αγοράσεις κι εσύ γυαλιά Kisterss

1) Είναι μοδάτα και προσδίδουν τύπο και στυλ.

2) Είναι χειροποίητα και ποιοτικά, γεγονός που τα κάνει μοναδικά.

3) Είναι μία ελληνική εταιρεία την οποία αξίζει να στηρίξεις, όπως και κάθε τέτοιο εγχείρημα.

4) Έχουν μεγάλη γκάμα από την οποία μπορείς να επιλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν και σε αναδεικνύουν.

5) Έχουν κοσμοπολίτικο αέρα και είναι εμπνευσμένα από τα ελληνικά νησιά, στα οποία έχουν δώσει και τα ονόματά τους (Santorini, Crete, Sifnos, Ithaki κλπ).

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.