ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατέθεσε μήνυση εναντίον συγγενικών του προσώπων

4899710 NDPPHOTO / NDP PHOTO

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίστηκε στα δικαστήρια, έχοντας στο πλευρό του τον συνήγορό του, Γιώργο Μερκουλίδη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέθεσε μήνυση εναντίον συγγενικών του προσώπων, λίγες εβδομάδες μετά την ακούσια εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Γιώργος Μερκουλίδης, στην εκπομπή Καλοκαίρι Παρέα, ο Γιώργος Μαζωνάκης στρέφεται νομικά εναντίον όλων των μελών της οικογένειάς του, καθώς και μιας οικογενειακής φίλης.

«Η σημερινή μήνυση αφορά ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση. Θα ακολουθήσουν και άλλες μηνύσεις και αγωγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

4329433

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έδωσε το «παρών» στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. «Βρίσκομαι εδώ για να υποβάλω μήνυση κατά των προσώπων που ενεπλάκησαν στον εγκλεισμό μου στο Δρομοκαΐτειο — παραμονή της Παναγίας, παρακαλώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα ζήτημα με το οποίο όπως ανέφερε θέλει να ασχοληθεί ενεργά ως απόρροια της διαδικασίας του ακούσιου εγκλεισμού του: «Θα ασχοληθώ ενεργά με το ζήτημα της ακούσιας νοσηλείας. Είναι μια διαδικασία που δεν εφαρμόζεται σωστά στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου, μήπως μπορέσω να βοηθήσω, ώστε να μην νοσηλεύονται άτομα χωρίς λόγο και χωρίς τη θέλησή τους».

Το TikTok βίντεο για την ακούσια νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο

Για πρώτη φορά, ο Γιώργος Μαζωνάκης μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του στο Δρομοκαΐτειο, επιλέγοντας να απευθυνθεί στο κοινό του μέσω των social media. Μέσα από το πρώτο του βίντεο στο TikTok, ο γνωστός τραγουδιστής περιέγραψε με προσωπικούς τόνους όσα έζησε τον περασμένο Αύγουστο.

Καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού του, ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας: «Παραμονή της Παναγιάς. 2025, καλοκαίρι. Δρομοκαΐτειο. Ακούσια νοσηλεία», ενώ λίγο αργότερα ερμηνεύει ένα απόσπασμα από το τραγούδι του Τρελός.

@georgemazonakisoriginal 01.Τρελός “Παραμονή της Παναγιάς 2025 Καλοκαίρι Δρομοκαΐτειο Ακούσια Νοσηλεία” #Μazw #trelos #melenegiwrgo ♬ πρωτότυπος ήχος – georgemazonakis

Ο συνήγορός του στην εκπομπή Live News το μεσημέρι της Πέμπτης 11/09 είχε πει: «Θα μηνύσουμε όσους συμμετείχαν με ψευδείς καταθέσεις που έδωσαν στο αστυνομικό τμήμα. Είναι μέλη της οικογένειάς του και μία φίλη τους. Ηθικός αυτουργός, ξέρετε πολύ καλά, τον έχω κατονομάσει. Την αίτηση την υπέγραψε η αδερφή του, η Μαρία και απλά τα άλλα μέλη της οικογένειας –εκτός από την ηθική αυτουργό έδωσαν καταθέσεις και είπαν πως ο Γιώργος είναι επικίνδυνος. 

Μην ξεχνάτε τον διασυρμό και τη συκοφάντηση που πήρε από αυτές τις ακραίες, παράνομες και άθλιες ενέργειες που έγιναν εις βάρος του. Το κάνει με πόνο καρδιάς, αλλά είναι μονόδρομος η προσφυγή στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τον εαυτό του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μερκουλίδης, δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη.

Exit mobile version