ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε το βιβλίο “Αιώνιες Γυναίκες” της Claire Cameron

Πριν 40.000 χρόνια, μια γυναίκα Νεάντερταλ αγωνίζεται για την επιβίωση κι έρχεται αντιμέτωπη με λεοπαρδάλεις και βίσωνες, τον αμείλικτο χειμώνα και τη λιμοκτονία που τον συνοδεύει. Η Ρόουζ, μια έγκυος αρχαιολόγος στη σημερινή εποχή, κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη όταν βρίσκει το απολίθωμα ενός Νεάντερταλ δίπλα στα οστά ενός Homo sapiens. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο γυναικών είναι η εμπειρία της μητρότητας – και ειδικότερα η στιγμή της γέννας, αυτή η μεγαλειώδης στιγμή που ενώνει τις ζωές των ανθρώπων όσες χιλιετίες κι αν περάσουν. Οι «Αιώνιες Γυναίκες» είναι ένα επικό ταξίδι στους αιώνες που μας ζητά να αναθεωρήσουμε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

 

Η Claire Cameron είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού “The Millions” και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί ακόμη στους New York Times, στο Los Angeles Review of Books και στην ιστοσελίδα πολιτισμού Salon. Το μυθιστόρημά της “The bear” έγινε Νο1 μπεστ σέλερ στον Καναδά και το 2014 ήταν υποψήφιο για το Γυναικείο Βραβείο Λογοτεχνίας Bailey.

«Η Claire Cameron μας επανασυνδέει με το παρελθόν μας, με την αρχή της ανθρωπότητας. Όταν το διαβάσετε, ο κόσμος που σας περιβάλλει δεν θα σας φανεί ποτέ ξανά ο ίδιος» έχει γράψει σχετικά ο Herman Koch, συγγραφέας του «Δείπνου».

 

*Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29/3 και θα πρέπει να παραλάβουν το αντίτυπο του βιβλίου από τα γραφεία της brainfood (Κολωνού 12-14, Κεραμεικός, Αθήνα) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι νικητές που είναι κάτοικοι Αθηνών, θα πρέπει να παραλάβουν μέσα στο διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία που το κέρδισαν. Για κατοίκους εκτός Αθηνών, η αποστολή θα γίνει από την Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ.