ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμός για 3 αντίτυπα του νέου βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου “Καλά και σήμερα”

Η βραβευμένη με Athens Prize for Literature 2010 Σοφία Νικολαΐδου στο νέο της βιβλίο "Καλά και σήμερα: Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εδώ και λίγες μέρες, καταγράφει εν θερμώ όσα έζησε, όσα έμαθε, όσα σκέφτηκε, όσα φοβήθηκε και όσα ήλπισε τους μήνες που πάλεψε με την αρρώστια.

Το χρονικό, που ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 με τη διάγνωση της ασθένειας και κλείνει στις 24 Μαρτίου 2015 με την τελευταία χημειοθεραπεία, είναι γραμμένο σε ημερολογιακή μορφή και διαβάζεται ως ανταπόκριση από εμπόλεμη ζώνη.

Όπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας: “Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014. Έκανα μαστεκτομή την 1η Οκτωβρίου και άρχισα χημειοθεραπεία στις 29 του ίδιου μήνα. Αυτό είναι το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος. Μέχρι να νοσήσω, είχα την αλαζονεία του υγιούς. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να μου συμβεί. Είχα φίλες που νόσησαν. Νόμιζα ότι καταλάβαινα τι πέρασαν. Δεν είχα ιδέα. Άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο από την πρώτη μέρα που έσκασε η βόμβα. Ήταν το φάρμακο και η θεραπεία μου. Αν κάτι μου έμαθε η αρρώστια (και μου έμαθε πολλά), είναι ότι η καθεμία από μας είναι η ατομική της περίπτωση. Το σώμα βιώνει την ασθένεια και τη θεραπεία με τον δικό του τρόπο”.

Αν θέλεις και εσύ να διαβάσεις το “Καλά και σήμερα” το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στον διαγωνισμό και να διεκδικήσεις 1 από τα 3 αντίτυπα που κληρόνουμε. Δήλωσε συμμετοχή με όσους περισσότερους τρόπους μπορείς! Καλή τύχη και καλή ανάγνωση.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τις 28/10. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του Ladylike στο Facebook.