Πριγκίπισσα Diana: Αυτό ήταν το πρωινό που έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα, σύμφωνα με τον royal chef της
- 5 ΣΕΠ 2025

Η πριγκίπισσα Diana ήταν γνωστή για το μοναδικό της γούστο κι αυτό δεν αφορούσε μόνο την αισθητική και τις fashion επιλογές της που την έκαναν ένα διαχρονικό είδωλο. Αφορά και την εκλεπτυσμένη γευστική της παλέτα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας που έφυγε από τη ζωή στις 31 Αυγούστου 1997 λατρεύτηκε από τον λαό (όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία) για κάθε μικρή πτυχή της προσωπικότητάς της. Ο chef Darren McGrady ήταν ανάμεσα στους fans της και είχε την τύχη να τη ζει καθημερινά. Ήταν βλέπεις royal chef και πρόσφατα αποκάλυψε μέσα από ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube το αγαπημένο πρωινό της πριγκίπισσας Diana.
Ο chef Darren McGrady είναι Βρετανοαμερικανός chef και συγγραφέας και υπηρέτησε για 15 χρόνια τη βασίλισσα Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Diana και τους πρίγκιπες William και Harry από το 1982 μέχρι τον θάνατο της 36χρονης πριγκίπισσας σε τροχαίο δυστύχημα. Μετά το πέρασμά του από τα παλάτια της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας μετακόμισε στο Texas και ίδρυσε την εταιρεία catering, Eating Royally. Στο κανάλι του στο YouTube μοιράζεται συχνά συνταγές, ανάμεσα στις οποίες βρέθηκε πρόσφατα κι αυτή του πρωινού που λάτρευε η πριγκίπισσα Diana.
Το πρωινό που έγινε trend 20 χρόνια μετά
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 27 Ιουνίου στο εν λόγω κανάλι, ο Darren McGrady, που μαγείρευε για την πριγκίπισσα Diana στο παλάτι του Kensington αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της πρωινό ήταν οι νιφάδες βρώμης που είχαν μουλιάσει όλη την προηγούμενη νύχτα (overnight oatts). Η Diana το έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα.
Στο βίντεο ο royal chef ετοιμάζει το πρωινό στην επαγγελματική κουζίνα του και ακούγεται να εξηγεί πώς αντανακλούσε το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας για την υγεία και την ευεξία. «Έκανε γυμναστική 3 ημέρες την εβδομάδα και απλά έδειχνε καλύτερα από ποτέ», εξήγησε τονίζοντας ότι η Diana έτρωγε overnight oats 20 χρόνια πριν αυτά γίνουν αγαπημένο trend στα social media.
Σύμφωνα με τον McGrady η πριγκίπισσα Diana έμαθε για το πρωινό αυτό κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε μία κλινική ευεξίας της Ελβετίας. «Εκεί δοκίμασε για πρώτη φορά αυτά τα overnight oatts– τα ονόμαζαν Birchermüesli– και τα είχε ανακαλύψει ένας Ελβετός διατροφολόγος», τόνισε.
Η συνταγή για το αγαπημένο πρωινό της Diana από τον royal chef της
Υλικά:
- Νιφάδες βρώμης
- Χυμός πορτοκαλιού
- Ελληνικό γιαούρτι
- Χυμός λεμονιού
- Μήλο ποικιλίας Honeycrisp, τριμμένο με τη φλούδα
- Μύρτιλα (blueberries), μεγάλου μεγέθους
- Καρύδια
Οδηγίες:
Το βράδυ πριν:
- Βάλε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπολ.
- Ρίξε χυμό πορτοκαλιού μέχρι να καλυφθούν οι νιφάδες.
- Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Το πρωί:
- Βγάλε τη βρώμη από το ψυγείο.
- Πρόσθεσε κουταλιές ελληνικού γιαουρτιού και ανακάτεψε απαλά.
- Ρίξε λίγο μέλι από πάνω, ανάλογα με τη γεύση σου.
- Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού.
- Τρίψε το μήλο πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τα μύρτιλα και τα καρύδια και ανακάτεψε ελαφρά.
- Γαρνίρισε με επιπλέον μύρτιλα και καρύδια και σέρβιρε.