CELEBRITIES

Ο Jason Momoa δέχθηκε body shaming. Είναι επίσημο, ο κόσμος μας δεν πάει καθόλου καλά

Jordan Strauss/Invision/AP

Ελπίζω πως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να ζούμε τη ζωή μας ελεύθερα κι ευτυχισμένα, να αγαπάμε το σώμα μας με τις ατέλειές του, να χαλαρώνουμε που και που, να φοράμε αυτά ακριβώς τα ρούχα που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφοι και ο εαυτός μας και πως η εξωτερική εμφάνιση μας θα έπρεπε να νοιάζει μόνο όσους μας ελέγχουν για ταυτοπροσωπία στις δημόσιες υπηρεσίες και τα αεροδρόμια. Αν ναι, πρώτον χαίρομαι και δεύτερον ετοιμάσου να βγεις και πάλι από τα ρούχα σου. Η «αστυνομία» του Instagram, αυτή που ελέγχει σώματα για ψωμάκια και κυτταρίτιδα και κοιλιακού που συμπυκνώνονται σε έναν, χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά ΄«θύμα» της έπεσε ο Jason Momoa αποδεικνύοντας ότι το body shaming επηρεάζει εξίσου και γυναίκες και άνδρες.

 

Ο Jason Momoa, η σύζυγός του Lisa Bonet και οι δύο κόρες τους Lola και Nakoa Wolf βρίσκονται στην Ευρώπη και κάνουν διακοπές λίγο καιρό αφού βρέθηκαν στην δεύτερη τελετή του γάμου της Zoe Kravitz στο Παρίσι. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του Jason Momoa με το μαγιό του και ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Κάτω από τη φωτογραφία του που δημοσίευσε στο Instagram ο λογαριασμός του περιοδικού US Weekly ξεκίνησαν τα αρνητικά σχόλια καθώς οι fan του συνέκριναν τη φυσική του κατάσταση με εκείνη που είχε όταν έπαιζε στην ταινία Aquaman.

Διάβασε επίσης: Οι 10 πιο ψηλοί και σέξι διάσημοι άντρες. Από 1.90 και πάνω

 

«Τι συνέβη στους κοιλιακούς του;» αναρωτήθηκε κάποιος συνοδεύοντας το σχόλιο με μία φατσούλα που κλαίει. «Μάλλον το παράκανε με το πάρτι. Δείχνει σαν να έχει hangover» ήρθε το επόμενο σχόλιο. «Έφαγε τους κοιλιακούς του» τόνισε κάποιος ακόμα. «Η κοιλίτσα προεξέχει» σημείωσε ένας. «Αυτό του συμβαίνει όταν αφήνεται» σχολίασε κάποιος άλλος ενώ ένα ακόμα σχόλιο του επεσήμανε πως «Κάποιος πρέπει να αρχίσει να κάνει βάρη ξανά». Σχόλια κι άλλα σχόλια εμφανίστηκαν και πριν περάσει πολύ ώρα εμφανίστηκαν και όσοι ήθελαν να υπερασπιστούν τον Jason Momoa την έλλειψη του 6 pack του και το δικαίωμα που έχει όπως όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη να μη δίνει δεκάρα για τα σχόλια των υπολοίπων για την εμφάνισή του. Φυσικά δεν ελλειψε και η σχετική αναφορά στο Game of Thrones γιατί όπως θυμάσαι ο Jason ήταν και θα είναι πάντα ο Kahl Drogo της καρδιάς μας.

 

 

Οι χρήστες του Twitter μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους γιατί ένας άνθρωπος να δέχεται τέτοια σχόλια, ειδικά από τη στιγμή που η φυσική του κατάσταση είναι προφανώς καλή. Κι εμείς μοιραζόμαστε τον προβληματισμό, και συμπεραίνουμε πως το δώρο που μας έκανε το Instagram να λάβει μέτρα για τα προσβλητικά σχόλια είναι ένα από τα καλύτερα νέα της χρονιάς. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι αρκετό για να σταματήσει την «αστυνομία» της εξωτερικής εμφάνισης. Για να το κάνει η παιδεία μας μάλλον θα χρειαστεί αρκετό καιρό ακόμη. «Αν ποτέ νιώθεις άσχημα για το σώμα σου σκέψου ότι μέχρι και ο Jason Momoa δέχθηκε body shaming, οπότε ναι, η κοινωνία μας δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει» έγραψε ένας από όσους υπερασπίστηκαν τον ηθοποιό και σε αφήνω με αυτο, δεν θα μπορούσα να στα πω καλύτερα. Ο ίδιος ο Jason πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με όλα αυτά.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP