CELEBRITIES

Ο Εμμανουήλ Καραλής άφησε (για λίγο) το κοντάρι κι έπιασε τη σημαία. Οι φωτογραφίες από την ορκωμοσία στο Πολεμικό Ναυτικό

AP Photo/Francisco Seco

Ο Εμμανουήλ Καραλής ορκίστηκε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στο Diamond League, όπου κατέκτησε την 3η θέση στο άλμα επί κοντώ.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον Εμμανουήλ Καραλή να αναλαμβάνει καθήκοντα σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού. Την ορκωμοσία τέλεσε ο πρωταθλητής πυγμαχίας και αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Διονύσης Ψυχογιός.

Μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή ορκίστηκαν και άλλοι Έλληνες αθλητές που είχαν κατακτήσει μετάλλια στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έως σήμερα δεν είχαν ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιοι άλλοι αθλητές ορκίστηκαν;

Στο Πολεμικό Ναυτικό εντάχθηκαν ο Εμμανουήλ Καραλής και η Δήμητρα Ελένη Κοντού. Στον Στρατό Ξηράς ορκίστηκαν ο Απόστολος Χρήστου, η Ζωή Φίτσιου και ο Θεόδωρος Τσελίδης, ενώ στην Πολεμική Αεροπορία εντάχθηκαν οι κωπηλάτες Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής.

Η ένταξή τους στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης αναγνώρισης των αθλητών που κατακτούν ολυμπιακά μετάλλια. Οι Λευτέρης Πετρούνιας και Μίλτος Τεντόγλου, οι οποίοι επίσης ανέβηκαν στο βάθρο των Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, είχαν ήδη ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η διαχρονική σχέση του Εμμανουήλ Καραλή με το Πολεμικό Ναυτικό

Η σχέση του Εμμανουήλ Καραλή με το Πολεμικό Ναυτικό μετρά ήδη αρκετά χρόνια. Το 2019, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, είχε αφιερώσει στο Πολεμικό Ναυτικό το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23.

Σε ανάρτησή του εκείνη την περίοδο είχε αναφέρει ότι αφιερώνει τη διάκριση «στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό», στο οποίο υπηρετούσε. Μετά την ορκωμοσία της Τρίτης, ο Έλληνας πρωταθλητής μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη της οικογένειάς του, όπως είδες παραπάνω.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, καθώς και ο διοικητής του ΑΣΑΕΔ, αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Χασανάκος.

Exit mobile version