CELEBRITIES

Jon Hamm: τα κάνει όλα και συμφέρει

Σε όλες μας έχει τύχει, παραδέξου το. Το δίλημμα είναι αιώνιο και ποτέ καμιά γυναίκα δεν κατάφερε να διαλέξει με την πρώτη. Το καλό, ευγενικό παιδί με το αγγελικό πρόσωπο, που θα με κάνει να γελάω και θα μου βγάλει βόλτα το σκύλο (μη μου πεις ότι θες να σου κρατάει και αμείωτο το ενδιαφέρον γιατί θα καγχάσω), ή το κακό, σέξι αγόρι που κάνει παραδεισένιο σεξ και ξεστομίζει αφοπλστικές ατάκες, αλλά δεν είναι ποτέ ολοκληρωτικά, αποκλειστικά, μοναδικά δικός σου;

Εδώ μιλάμε για τον άντρα προσφορά 2 σε 1, τον άντρα σαμπουάν και μαλακτικό, αρκουδάκι και sex toy, νοικοκύρη και ακαταμάχητο. Ο λόγος για τον Αμερικανό ηθοποιό Jon Hamm, τον οποίο αν ακόμη δε γνωρίζετε, επιβάλλεται να ερωτευτείτε.

Το 2007, και μετά από χρόνια αναζήτηση δουλειάς και επτά (!) castings, απορώ τι δεν είδαν από το πρώτο κιόλας, ο Jon έγινε ο Don Draper για χάρη του πολυβραβευμένου αμερικάνικου show Mad Men. Ενσαρκώνει ένα διευθυντικό στέλεχος πετυχημένης διαφημιστικής εταιρείας και απογειώνει τη σειρά αυτή με το sexiness, και το brutal ύφος του, που δίνει τη λύση σε όλα τα προβλήματα. Ή μάλλον σχεδόν σε όλα. Για τα υπόλοιπα τη λύση δίνει το τσιγάρο, το ποτό και…(wait for it) οι γυναίκες! Δεν πρόκειται για έναν ψηλό, ξανθό, γαλανομάτη. Δεν πρόκειται για έναν μελαχρινό, μουσάτο, πρασινομάτη.

jonhamm1.jpg

Ο Don Draper σπάει όλα τα κλισέ και είναι απλά ένας μελαχρινός θεός, χωρίς να μπορείς να εντοπίσεις ακριβώς γιατί τον εκθειάζεις. Κάτι αυτό το αυτοκαταστροφικό του (ένας σύγχρονος Johnny Cash τρόπον τινά), κάτι που είναι ο μόνος άντρας που του επιτρέπουμε να φοράει φανέλα μέσα απ’ το πουκάμισο και να κάνει duck face, κάτι που θες τόσο να τον πλακώσεις στις σφαλιάρες που πάει με όποια του γυαλίσει χωρίς ηθικούς φραγμούς (καθότι παντρεμένο το αγόρι), αλλά παράλληλα θα ‘θελες και τόσο να ‘σουν αυτή η “κάποια”. Φέτος παίζεται η τελευταία season του Mad Men και Don είναι πιο βυθισμένος από ποτέ στην κατάντια του. Κι εκεί που λες, πάει θα χάσει το sexiness, θα αρχίσω να ξανακοιμάμαι τα βράδια, θες να τον συμπονέσεις. Να γίνεις η μάνα που ποτέ δεν είχε, η στοργική γυναίκα που ποτέ του δε γύρισε να κοιτάξει, η αγκαλιά που θα κουρνιάσει τη νύχτα και θα ξεχάσει όλα του τα προβλήματα. Είναι ο μόνος άντρας που η ξεφτίλα και η καρμιριά του δίνει έξτρα γόητρο. Τον προσγειώνει, τον κάνει πιο προσιτό και σου εμπνέει αυτό που πιο επιστημονικά θα λέγαμε “το σύνδρομο του σωτήρα” (αυτό ευθύνεται που γενικά μας έλκουν τα “κακά” παιδιά)!

Κι εκείνες τις λίγες φορές που αφήνεις τον εαυτό σου να βγει από το τρυπάκι της ζωής στα αμερικάνικα 60’s του Mad Men, και αποφασίζεις να προσεγγίσεις τον πραγματικό Jon Hamm, μπας και ξεκολλήσεις, βουτάς το δάχτυλο και κάνεις μια τρύπα στο νερό. Διότι ο πραγματικός Jon, είναι αστείος, κούκλος, πιστός στην επί 17 χρόνια σύντροφό του, ρομαντικός, της πάει βόλτα το σκύλο, είναι δεινός παίκτης γκολφ και τένις (ποσώς με ενδιαφέρει, αλλά ok) και έκλαψε από συγκίνηση με το Despicable me2! Έχει βραβευθεί και για το υποκριτικό του ταλέντο με Χρυσές Σφαίρες, αλλά και ως Sexiest Man Alive από το περιοδικό People, και γενικώς χαμογελάει και σωριάζονται κοριτσάκια.

O Jon Hamm είναι η εξαίρεση σε κάθε “δεν υπάρχει τέλειο”. Είναι και κυρίως και επιδόρπιο, και κρύο και ζέστη, και σύντροφος και εραστής.

jonhamm2.jpeg 

ΥΓ. Και σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί ακόμη, ο Γιαννάκης είναι γενικότερα πολύ προικισμένος από τη φύση. Κυριολεκτικά. Ένα Google Search  μόνο με το όνομά του θα σας πείσει.