CELEBRITIES

H Hailey Bieber μίλησε για την επέμβαση στην καρδιά της μετά το μίνι εγκεφαλικό που υπέστη

@2022 Evan Agostini/Invision/AP IMAGES

Τον περασμένο Μάρτιο, η Hailey Bieber βρέθηκε να νοσηλεύεται στον νοσοκομείο. Η Hailey Bieber είχε ήδη μιλήσει για τα συμπτώματα της που έμοιαζαν με αυτά ενός εγκεφαλικού, εξαιτίας ενός μικρού θρόμβου αίματος, τον οποίο ο οργανισμός της ξεπέρασε μόνος του. Λίγο καιρό αργότερα, η Hailey Bieber επανέρχεται με έναν πιο αναλυτικό απολογισμό του τι ακριβώς συνέβη.

Η Hailey Bieber υπέστη παροδική ισχαιμική προσβολή, κάτι που έχουμε συνηθίσει να λεμε «μίνι εγκεφαλικό». Το επεισόδιο αυτό, οδήγησε σε εξετάσεις που αποκάλυψαν μία μικρή τρύπα στην καρδιά της, την οποία χρειάστηκε να κλείσει με επέμβαση.

H Hailey Bieber, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο στις 10 Μαρτίου 2022. Ένας μήνας και κάτι πέρασε από τότε και τώρα η σύζυγος του Justin Bieber, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους τις λεπτομέρειες της περιπέτειας υγείας της. Το έκανε με ένα video της στο κανάλι της στο YouTube το οποίο πρόβαλλε και στον λογαριασμό της στο Instagram.

Hailey Bieber: Ένα πρωινό που κατέληξε σε νοσηλεία

Το 25χρονο μοντέλο μίλησε με λεπτομέρειες για την τρομακτική αυτή περίοδο της ζωής της, που ήθελε να εκφράσει με δικά της λόγια. Όπως είπε έτρωγε πρωινό με τον συζυγό της όταν ένιωσε τα ακροδάχτυλά της «μουδιασμένα και παράξενα». Όταν ο Justin Bieber τη ρώτησε πώς είναι, ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει.

«Η δεξιά πλευρά του προσώπου μου άρχισε να “κρεμάει”. Δεν μπορούσα να πω μία πρόταση. Αμέσως σκέφτηκα ότι παθαίνω εγκεφαλικό», σημείωσε η Hailey Bieber. Ένας γιατρός ήταν κοντά και ξεκίνησε να την εξετάζει όσο περίμεναν το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο. Η πτωτική αίσθηση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της πέρασε μετά από 30 δευτερόλεπτα, αλλά η δυσκολία στην ομιλία συνεχίστηκε.

«Το άγχος μου τα έκανε όλα χειρότερα», είπε σε κάποιο σημείο του video της, η Hailey Bieber. «Μέχρι την ώρα που βρέθηκα στα επείγοντα, όλα είχαν ξεπεραστεί. Μπορούσα να μιλήσω και δεν είχα πρόβλημα με το πρόσωπο ή τα χέρια μου», εξήγησε το μοντέλο.

Η Hailey Bieber παρέμεινε στο νοσοκομείο και μία σειρά εξετάσεων έδειξαν ότι είχε υποστεί παροδική ισχαιμική προσβολή εξαιτίας ενός μικρού θρόμβου αίματος. Όπως της είπαν οι γιατροί της, 3 πράγματα ήταν που συνέβαλαν στη δημιουργία του θρόμβου: το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει τα αντισυλληπτικά χωρίς να μιλήσει με τον γυναικολόγο της, είχε περάσει πρόσφατα COVID κι είχε κάνει αρκετά ταξίδια προς και από το Παρίσι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η διάγνωση για PFO

Το μοντέλο βγήκε από το νοσοκομείο με αυτές τις εξηγήσεις. Οι γιατροί μιλούσαν για συνθήκες «τέλειας καταιγίδας» που είχαν δημιουργήσει οι τρεις αυτοί παράγοντες, αλλά δεν μπόρεσαν να της απαντήσουν πώς ταξίδεψε ο θρόμβος στον εγκέφαλο της Hailey Bieber. Αργότερα η Hailey Bieber έκανε μία σειρά από εξετάσεις στο UCLA κι εκεί έλαβε τη διάγνωση για την PFO, τη μικρή τρύπα που είχε στην καρδιά της, μία τρύπα που συνήθως κλείνει λίγο καιρό μετά τη γέννηση ενός παιδιού, από μόνη της.

Η Hailey Bieber διαγνώστηκε με PFO βαθμού 5, με τον υψηλότερο βαθμό που θα μπορούσε να έχει. Η μικρή τρυπούλα είχε διάμετρο 12 με 13 millimeters. Το μοντέλο ένιωσε «ευγνωμοσύνη» για την διάγνωση που εξήγησε πώς ο θρόμβος ταξίδεψε από την καρδιά στον εγκέφαλό της. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επέμβαση για να κλείσει την PFO, μετά από προτροπή του γιατρού της. Το μοντέλο εξήγησε την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και τόνισε ότι αναρρώνει πλήρως.

«Το μεγαλύτερο πράγμα που νιώθω είναι ανακούφιση που μπορώ πια να καταλάβω τι συνέβη, που μπορέσαμε να κλείσουμε την τρύπα και που θα μπορέσω να προχωρήσω από αυτή την πολύ τρομακτική κατάσταση και να συνεχίσω τη ζωή μου», ανέφερε η Hailey Bieber. Η ίδια συνεχίζει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά και έχει απαλλαγεί από τα συμπτώματα.

«Αν υπάρχει κανείς που το βλέπει αυτό κι έχει περάσει το ίδιο πράγμα ή κάτι παρόμοιο, σίγουρα σας νιώθω. Και καταλαβαίνω πόσο σου αλλάζει τη ζωή αυτό το πράγμα και πόσο τρομακτικό είναι», καταλήγει το μοντέλο.