CELEBRITIES

Η Αθηνά Μαξίμου μιλά για την περιπέτεια υγείας του Αιμίλιου Χειλάκη: “Φοβήθηκα πάρα πολύ”

ndp

Δεκαπέντε χρόνια κοινής πορείας στη ζωή μετρούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου, που αυτό το καλοκαίρι θα το περάσουν μαζί συμπρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία του ίδιου του ηθοποιού και του συνεργάτη του Μανώλη Δούνια. Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκαπέντε και μέσα σε αυτά έχουν ζήσει όχι μόνο ευχάριστες αλλά και δύσκολες καταστάσεις. Για μία από αυτές μίλησε πρόσφατα ο Αιμίλιος Χειλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

O Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε στα 41 του στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει έναν όγκο στη βάση του κρανίου του και μίλησε γι’ αυτό περιγράφοντας τις στιγμές με τον γιατρό του πριν την επέμβαση. «Όταν μπήκα στο χειρουργείο και ενώ με προετοίμαζαν, του λέω: “Θέλω να σου πω ότι μέχρι τώρα έχω ζήσει μια πλήρη ζωή. Τα περισσότερα πράγματα από αυτά που ήθελα να κάνω τα προσπάθησα. Άλλα έγιναν, άλλα δεν έγιναν. Μην έχεις κανένα άγχος”. Βλέπω τα μάτια του να γυαλίζουν. Ύστερα από δύο ημέρες και αφού πήγαν όλα καλά, μου λέει: “Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα ασθενή να ηρεμεί τον χειρουργό”. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Διάβασε κι αυτό: Ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκάλυψε την άγνωστη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

Σε συνέντευξή της στο Πρωινό η Αθηνά Μαξίμου ρωτήθηκε για την ίδια εκείνη περίοδο και μεταξύ άλλων είπε: «Εγώ αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ είναι ότι όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό στην υγεία μας, πρέπει, οφείλουμε στον εαυτό μας να παίρνουμε πολλές γνώμες. Πρέπει να ερευνούμε, πρέπει να παίρνουμε και άλλες γνώμες γιατί αυτό στη δική μας περίπτωση μας έσωσε. Γιατί αν είχαμε ακούσει τις πρώτες γνώμες των πρώτων γιατρών που είχαμε δει, οι οποίοι βέβαια ήταν σοβαροί επιστήμονες, ίσως η ζωή μας να ήταν εντελώς διαφορετική από ότι είναι σήμερα», τόνισε η Αθηνά Μαξίμου.

 

Η ίδια τόνισε ότι πράγματι υπήρχε φόβος όταν έμαθαν το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού και σκηνοθέτη. «Πάρα πολύ φοβήθηκα, και ο Αιμίλιος φυσικά. Δε θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ πριν την εγχείριση που μου ήταν αδύνατον να κοιμηθώ και είχαμε το σκυλάκι μας τον Πιπ που επίσης δεν κοιμήθηκε μέχρι το πρωί και στεκόταν όρθιο στο κρεβάτι μας σαν φάντασμα. Ο Αιμίλιος προσποιούνταν ότι κοιμάται πιθανώς, εγώ επίσης προσποιούμουν ότι κοιμάμαι και απλά έτσι ξυπνήσαμε και πήγαμε να γίνει η επέμβαση. Όταν είσαι έξω και περιμένεις, είναι σα να μη περνάει ο χρόνος. Δεν ξέρεις τι να κάνεις γιατί δεν έχεις κανένα έλεγχο των πραγμάτων. Η αναμονή ήταν άγρια», είπε η Αθηνά Μαξίμου.

Η ηθοποιός μίλησε για τη συνεργασία της με τον σύζυγο της αυτό το καλοκαίρι που σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη περιοδεία που κάνουν μαζί. «Μας αρέσει, κάνει πιο στενή τη σχέση. Ανακαλύπτεις ξανά τον άλλο, ενώ ξέρεις ότι τον ξέρεις πάρα πολύ καλά γιατί είμαστε 15 χρόνια μαζί. Και νιώθεις και ασφαλής», σημείωσε η ηθοποιός που αναφέρθηκε και στους καυγάδες που μπορεί να έχουν στην καθημερινότητα. «Μαλώνουμε αλλά γελάω τώρα γιατί γίνεται πολύ χαριτωμένα. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει χιούμορ σε όλο αυτό το πράγμα, οπότε με το που ανέβει λίγο ο τόνος της φωνής ή το νευρικό σύστημα έρθει σε μεγαλύτερη ένταση, μία ατάκα θα ειπωθεί, ένα βλέμμα και κατευθείαν θα το ξεσπάσουμε σε γέλια κι εκεί έχει τελειώσει», σημείωσε.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency