Γιώργος Καραγκούνης: Η εμφάνιση με την κόρη του, Ξένια, σε παρουσίαση βιβλίου
- 7 ΜΑΙ 2025
Το απόγευμα της Τρίτης, 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών η παρουσίαση του βιβλίου Εμμανουήλ Καραλής: Όταν κοιτάς από ψηλά, που υπέγραψε ο Νίκος Μιχαλόπουλος, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ο Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκε στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Ανάμεσα στα πρόσωπα από τον αθλητικό χώρο που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τον Ολυμπιονίκη, ήταν και ο Γιώργος Καραγκούνης.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης δεν βρέθηκε μόνος του στην εκδήλωση που διοργάνωσαν για την παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή και την πορεία του Εμμανουήλ Καραλή από τις εκδόσεις Διόπτρα. Απαθανατίστηκε έχοντας στο πλευρό του την κόρη του, Ξένια. Μπαμπάς και κόρη περπατούσαν δίπλα-δίπλα όταν τους συνάντησε ο φωτογραφικός φακός, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου.
Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει αποκτήσει 3 παιδιά με τη σύζυγό του, Νανά, την Ξένια, τον Χριστόφορο και τον Θανάση Καραγκούνη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε αφού η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας κατέκτησε το Euro το 2024. Ο γάμος τους είχε γίνει στην Πάτρα.
Έχοντας ήδη οικογένεια ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στην Μπενφίκα, ενώ ακολουθεί η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό το 2007. Το τελευταίο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το 2012. Έπειτα βρέθηκε στη Φούλαμ όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα το 2014.
Παράλληλα ο Γιώργος Καραγκούνης από έφηβος αγωνιζόταν στην εθνική Ελλάδος (έχει παίξει στην εθνική Ελπίδων, στην εθνική Ενόπλων και στην εθνική Αντρών). Το 2004 κατέκτησε το Euro, ενώ το 2012 ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας. Συμμετείχε επίσης στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα την ίδια χρονιά μετά από 15 χρόνια συνεχώς παρουσίας του εκεί.
«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο χρόνος. Υπάρχει περισσότερος πλέον. Δεν υπάρχει αυτή η πίεση του πρωταθλητισμού. Κάνω βέβαια και πολλά ταξίδια γιατί είμαι ambassador της UEFA και φυσικά συμμετέχω και σε πολλά παιχνίδια ανά τον κόσμο με τους legends. Το πρόγραμμα και η συνέπεια που υπήρχε τα αγωνιστικά μου χρόνια έχουν φύγει πλέον. Δεν υπάρχει πίεση, είναι όλα πιο άνετα και υπάρχει χρόνος, που είναι το βασικότερο, ειδικά για την οικογένεια», είχε πει ο Γιώργος Καραγκούνης για τη ζωή του μακριά από τα γήπεδα.
«Τώρα για το αν μου έχει λείψει, νομίζω πως σε όλους τους παλαίμαχους λείπει. Η προσμονή για τα μεγάλα παιχνίδια, τις μεγάλες διοργανώσεις, τα ταξίδια, οι συναντήσεις με μεγάλους παίκτες, ακόμα και αντιπάλους, όλα σου λείπουν. Ευτυχώς υπάρχουν και τα ματς των legends και αγωνιζόμαστε πού και πού, φοράμε το σορτσάκι και τη φανέλα και νιώθουμε πάλι όπως τότε», συμπλήρωνε μιλώντας στην Athens Voice το 2024 ο Γιώργος Καραγκούνης.