CELEBRITIES

Διάσημες γυναίκες που απέκτησαν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

Invision/AP Jordan Strauss

Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε η Kim Kardashian απέκτησε ένα ακόμα παιδί, το τέταρτό της μέσω παρένθετης μητέρας. Η Kim Kardashian ακολούθησε το παράδειγμα άλλων γυναικών που κατέφυγαν σε αυτή τη λύσηπροκειμένου να αποκτήσουν παιδί. Και είναι σίγουρα ενθαρρυντικό που όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτή τη διαδικασία, μεταφέρουν την εμπειρία τους και δίνουν θάρρος σε όποια γυναίκα εκεί έξω θέλει να το τολμήσει.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Kim Kardashian απέκτησε παιδί με τον ίδιο τρόπο. Η κόρη της Chicago West, ήρθε στη ζωή μέσω παρένθετης μητέρας τον Ιανουάριο του 2018 και η reality tv star έχει πει σε συνέντευξή της: «Ο έλεγχος είναι δύσκολος στην αρχή. Αν αφεθείς, είναι η καλύτερη εμπειρία. Θα πρότεινα την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας στον οποιονδήποτε». Ο Psalm ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2019 και πάλι με την ίδια μέθοδο.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες και στατιστικά στοιχεία για την παρένθετη μητρότητα, εκτιμάται ότι στην Βρετανία τουλάχιστον ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται μέσω παρένθετης μητέρας έχει τριπλασιαστεί στο διάστημα 2011 – 2017.

Παράλληλα στον κόσμο του Hollywood όπου τα ταμπού δείχνουν να κάμπτονται ευκολότερα πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες που έχουν μιλήσει για την δική τους εμπειρία με την παρένθετη μητρότητα. Εσύ τις θυμάσαι;

Nicole Kidman

διάσημες Invision/AP / Evan Agostini

 

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει επαρκώς την απίστευτη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία.

Kαι ιδιαίτερα την γυναίκα που κυοφόρησε για εμάς» ανέφερε σε ανακοίνωση της μαζί με τον σύζυγό της Keith Urban η Nicole Kindman. H ηθοποιός κατέφυγε σε παρένθετη μητέρα για να υποδεχτεί στον κόσμο την κόρη της Faith τον Δεκέμβριο του 2010.

Sarah Jessica Parker

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Από τις πρώτες γυναίκες που ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν μητέρες μέσω παρένθετης, ήταν η Sarah Jessica Parker. Πρωτοπόρα σε όλα η ηθοποιός απέκτησε το 2009 τις δίδυμες Tabitha και Marion με αυτό τον τρόπο.

Tyra Banks

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Τον Ιανουάριο του 2016 ήρθε στον κόσμο το «Αγοράκι θαύμα» York Banks Asia, ο γιος της Tyra Banks. «Έχεις τα δάχτυλα μου και τα μεγάλα μάτια μου και το στόμα και το σαγόνι του μπαμπά του του Erik. Κι όπως λέμε ευχαριστώ στην γυναίκα – άγγελο που κυοφόρησε το αγόρι θαύμα μας για εμάς, προσευχόμαστε για όλους όσοι αγωνίζονται να φτάσουν σε αυτό το χαρμόσυνο σημείο. York Banks Asia καλώς ήρθες στον κόσμο» έγραψε στο Instagram το μοντέλο και παρουσιάστρια.

Lucy Liu

Photo by Scott Roth/Invision/AP

Τον Αύγουστο του 2015 ο διάσημος «Άγγελος του Τσάρλι» αποκάλυψε στο Instagram ότι ένας νέος άνδρας είχε μπει στη ζωή της, ο γιος της Rockwell Lloyd Liu. Ο μικρός γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος Τύπου της ηθοποιού στο US Weekly.

Ellen Pompeo

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Το δεύτερο παιδί της μετά την κόρη της Stella απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας η Μέρεντιθ Γκρέι του Grey’s Anatomy, κατά κόσμον Ellen Pompeo. Η ίδια είπε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel το 2008, λίγο μετά την απόκτηση της κόρης της Sienna May Ivery τα πάντα για την εμπειρία της.

«Είμαι για πάντα ευγνώμων και νιώθω πολύ ευλογημένη από αυτήν- που θα παραμείνει ανώνυμη. Ήμουν εκεί όταν την γονιμοποίησαν και κρατούσαμε η μία το χέρι της άλλης. Κοίταξα το μικροσκόπιο και είδα το έμβρυο.

Είδα το μωρό που μετά έβαλαν σε ένα πράγμα και μέσα της. Και κρατιόμαστε από το χέρι και προσευχόμαστε και μιλούσαμε στο Θεό και τον ρωτούσαμε αν είναι η μοίρα της να γεννηθεί. Και είπα ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει και τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο κοριτσάκι» περιέγραψε.

Η ίδια απέκτησε λίγα χρόνια μετά κι έναν γιο τον Eli χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στον κόσμο.