FOOD FACTORY

Συνταγή για πεντανόστιμη ψαρόσουπα, για να ζεσταθεί το μέσα σου

Πολύ κρύος καιρός και η σημερινή συνταγή δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μία ζεστή και νόστιμη σούπα. Ετοιμάζουμε ψαρόσουπα και την τρώμε καυτή.

Υλικά

1.1/2-2 λίτρα νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο)
2 κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες (καθαρισμένες)

2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
4-6 κλωνάρια σέλινο
4 καρότα (ξεφλουδισμένα)
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
αλάτι
άσπρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκορπίνα 1-1.3 κιλά
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά όλα τα λαχανικά τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι και τον χυμό λεμονιού και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά προσθέτουμε το ψάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 15 λεπτά η μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

Αφαιρούμε το ψάρι προσεκτικά και το βάζουμε σε παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος.

Εντωμεταξύ αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα φύλλα δάφνης και τα πετάμε. Βγάζουμε επίσης δύο πατάτες και δύο καρότα. Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο ζωμό στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Ξεπλένουμε λίγο την κατσαρόλα και ρίχνουμε την πλέον χυλωμένη σούπα μέσα και της προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την αφήνουμε να πάρει μια βράση Ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Εντωμεταξύ ξεψαχνίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε τα καρότα μακρόστενα και τις πατάτες σε κυβάκια και τα τοποθετούμε δίπλα στο ψάρι για να σερβίρουμε με τη σούπα.